Premium
Een groep boeren met trekkers blokkeert vanmorgen De Jong's ijsfabriek in het Friese Gorredijk. De betreffende ijsfabriek is opgezet door Tweede Kamerlid Romke de Jong van D66. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rutte, Staghouwer en Van der Wal willen met boeren in gesprek

Reacties

  1. Er wordt wel heel gemakkelijk voorbijgegaan aan de stemming in de 2e kamer die was volkomen duidelijk 107 voor en 37 tegen dat is een 2/3 meerderheid waarom zou je dan als regering je plannen bijstellen, duidelijker kun je het niet krijgen. De Nederlander wil dat de uitstoot van stikstof wordt teruggedrongen en Rutte zit er niet alleen voor de boeren maar voor alle Nederlanders van der Plas is er alleen voor de boeren

    1. Vraag aan de nederlander hoeveel geld hij over heeft voor de verlaging van de stikstofdepositie. 5.000 euro per gezin om te beginnen, daarna jaarlijks een duurder voedselpakket, vliegtickets alleen voor de rijken, verplicht de auto omruilen tegen een electrische mét verhoging van moterrijtuigenbelasting en rekeningrijden, aanschaf warmtepomp incl nationaal verhoging stroomvermogen ( overal dikkere stroomdraden) enz enz. Arme mensen worden nog armer gemaakt en rijkere moeten voor de armen betalen. Wil de nederlander dit? Als je de maatschappij niet alles vertelt, kunnen ze het niet overzien. De politiek heeft een te duur wensenlijstje en kan bij het dichtdraaien van de gaskraan dit niet betalen.

  2. Als de politiek graag in gesprek gaat, moet je dat een beetje afhouden. ‘Zeg je nee dan krijg je er twee’. Ga je na wat getreuzel toch in gesprek dan moet het ook gaan over een evaluatie-moment: wat te doen als alles weer goed gaat zodat boeren weer vooruit kunnen: of als het mislukt, dat het niet aan de boeren ligt.

  3. in gesprek alleen maar voor de buiten wereld om de boeren de schuld te kunnen geven van het mislopen van het gesprek

  4. als Stikstof doelen en daarmee Stikstofbeleid niet kunnen worden bediscussieerd dan lijkt me een gesprek weining zinvol. Discussie moet ot doel hebben door te luisteren naar elkaar en elkaars standpunt respecteren tot een gezamanlijk acceptabel standpunt te komen. Helaas in de tegenwoordige tijd blijkt alleen het standpunt van de overheid te gelden en is het gesprek bedoelt om de andere partij,nu boeren, te bewegen om zich neer te leggen bij het dictaat. Dan zeg ik een gesprek is volkomen zinloos en niets anders dan een “Neem een glas en doe een plas en laat plan zoals het was, m.a.w. de boeren kunne hun tijd beter besteden aan het maken van een kostprijs berekening wat het hen maar vooral de consument gaat kosten. Misschien dat dan de burger / consument de overheid tot rede kan brengen, omdat zij deze extra kosten voor voedsel en belasting niet Kunnen en Willen opbrengen.

    1. Helemaal mee eens. Laten ze eerst hun eigen huiswerk maar eens doen. Zodat ze de materie beter snappen en zorgen dat er een goed beeld komt van ALLE emissiebronnen.

Beheer
WP Admin