Foto: ANP RundveeNieuws

Royal A-ware verhoogt melkprijs oktober met € 1,50

Royal A-ware verhoogt de melkprijs in oktober fors met € 1,50 tot € 61,63 per 100 kilo melk.

Melkveehouders die in het ‘beter voor’-programma hun melk leveren, ontvangen maximaal € 67,93 per 100 kilo melk. De gewogen werkelijke A-ware melkprijs, waarin verschillende melkstromen gewogen worden gemiddeld, komt uit op € 64,35 per 100 kilo melk.

Door de prijsverhoging in oktober komt de basismelkprijs dichtbij die van FrieslandCampina dat op € 61,72 uitkomt. Laatstgenoemde verhoogde de melkprijs met € 1 voor oktober.

Biologische melkprijs

De biologische melkprijs van Royal A-ware overschrijdt de € 70-grens door een verhoging van € 2 en komt uit op € 70,12 per 100 kilo melk. Dat is tot nog toe de hoogst uitbetaalde melkprijs voor oktober. Vreugdenhil zou nog in de buurt kunnen komen van deze melkprijs, maar maakt pas in de loop van november de prijs bekend. In augustus betaalde Vreugdenhil € 68,18 per 100 kilo melk uit, dat was toen net iets meer dan de prijs van A-ware. De bedragen zijn exclusief btw, de bijdrage van 5 cent aan ZuivelNL is al in mindering gebracht.

Melkprijs Cono Kaasmakers blijft gelijk

De melkprijs van Cono blijft in september gelijk op € 56,21 per 100 kilo melk. Sinds juli van dit jaar staat de prijs op dit niveau. Wanneer een melkveehouder recht heeft op alle toeslagen, kan de melkprijs oplopen tot maximaal € 60,71 per 100 kilo melk. De bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van 5 cent aan ZuivelNL is al in mindering gebracht.

Het bedrijf betaalt gemiddeld over de eerste 9 maanden van dit jaar € 50,58 uit, bijna € 13 per kilo meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Reacties

  1. Ik zal eens iets aardigs over frieslandcampina zeggen .
    Of de boerderij site deze getallen ook eens gebaseerd op 500.000 kg kan vermelden , dan zal er een groter verschil zijn omdat bijvoorbeeld A ware behoorlijke kwantum toeslag / korting heeft op de basis prijs van 1,1 miljoen kg.
    Ben benieuwd.

Beheer
WP Admin