Een dieseltrekker drijft de elektrische Rootwave eWeeder aan via de aftakas. - Foto: Rootwave MechanisatieNieuws

Rootwave lanceert eWeeder aangedreven door trekker

De Britse machinefabrikant RootWave brengt zijn eerste elektrische robotwieder op de markt. De Rootwave eWeeder behandelt onkruid in wijngaarden en in de fruitteelt met hoogfrequente elektriciteit.

De RootWave eWeeder behandelt onkruid met behulp van elektroden op speciaal ontworpen hydraulische armen. Daarmee kan de machine heel precies in verschillende rijenbreedtes werken. De onkruidplanten inclusief wortels worden gedood door warmte die in het onkruid zelf wordt opgewekt. Op die manier ontstaat een strook van 30 tot 50 cm breed die vrij is van alle onkruid.

Een dieseltrekker met een minimaal vermogen van 75 pk drijft de elektrische eWeeder aan. De generator loopt via de frontaftakas. De technologie is compatibel met groene energiebronnen, zelfrijdende autonome systemen en koolstofvrije brandstoffen.

Rootwave is de enige aanbieder van elektrische onkruidbestrijding die hoogfrequente elektriciteit gebruikt. Hoogfrequente elektriciteit biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van standaard 50Hz of DC-golfvormen. Uit tests van Rootwave blijkt dat het elektronische wiedsysteem zorgt voor volledige onkruidbestrijding tegen een lager energieverbruik dan chemische onkruidbestrijders.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De Rootwave eWeeder heeft verstelbare armen voor onkruidbehandeling rond bomen, wijnstokken en struiken.
De Rootwave eWeeder heeft verstelbare armen voor onkruidbehandeling rond bomen, wijnstokken en struiken.

Betere onkruidbestrijding tegen lagere kosten

Volgens Andrew Diprose, CEO van Rootwave, levert de eWeeder een betere onkruidbestrijding in minder behandelingen tegen lagere kosten. “De Rootwave eWeeder helpt telers die een effectieve onkruidbestrijding willen zonder milieuproblemen en zonder gewasschade. Onze technologie is biologisch gecertificeerd en helpt de natuur een handje met het herstellen van bodem, water en biodiversiteit.”

Volgens Diprose is het aantal eWeeder-toepassingen dat je in een seizoen nodig hebt vergelijkbaar met dat van herbiciden-toepassingen. Mechanisch wieden vergt meer behandelingen.

 Klikbare Afbeelding


Grasdag Banner

 


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin