Robert Hansen AlgemeenAchtergrond

Robert Hansen

Huurling in Amerikaanse dienst.

Functie: directeur Cargill BV

Geboortejaar: 1963

Robert Hansen is topbestuurder van Cargill BV, dat een ingewikkelde bestuursstructuur heeft en de media mijdt. Hansen overziet in elk geval de graan- en oliezadenactiviteiten van Cargill in Nederland, België en Luxemburg. Hansen is tevens directeur van de IGMA-bulkterminal en naar verluidt eindverantwoordelijk voor premixenfabrikant Provimi. De invloed van Cargill op de wereldwijde handelsstromen is enorm. Cargill realiseert wereldwijd een omzet van omgerekend meer dan € 100 miljard en is daarmee het grootste agriconcern wereldwijd.

Jaarlijkse miljardenomzet

Ook in Nederland is de invloed op de agribusiness groot. Het bedrijf telt zeker tien vestigingen in Nederland, met een concentratie in Amsterdam en Rotterdam. Jaarlijks wordt een miljardenomzet geboekt. De invloed op de Nederlandse boer en tuinder is in directe zin minder duidelijk, al krijgen boeren via de Provimi-poot nu ook met de merknaam Cargill te maken.

Het bedrijf is een belangrijke toeleverancier van de Nederlandse voerbedrijven en voedingsconcerns, maar koopt nauwelijks van Nederlandse boeren.

Hansen is financieel econoom, studeerde in Nederland en de VS en werkte onder meer voor Cargill in de VS en Rusland.

Beheer
WP Admin