Partner
Foto's: Easyfairs AlgemeenPartner

RMV: dé beurs waar de koe, toekomst en innovaties centraal staan

De drie hoofdthema’s voor de komende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Hardenberg en Evenementenhal Gorinchem zijn bekend: Toekomst van de Melkveehouderij, Smart Animal Farming en Diergezondheid. Verder introduceert RMV het nieuwe Multifunctionele Landbouwplein op de beurs, is het altijd populaire Kijk op de Koe met in totaal 7 deelnemende fokkerijorganisaties groter dan ooit en is onlangs de nieuwe website van RMV gelanceerd. Beide vakbeurzen zijn bijna volgeboekt, RMV Hardenberg heeft nog minder dan 20 stands beschikbaar, terwijl RMV Gorinchem de laatste 30 aanbiedt.

“Zoals je merkt, hebben we in de afgelopen maanden alles behalve stil gezeten. Na afloop van de succesvolle editie van vorig jaar, zijn we direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen op 2023. Bovendien, er is geen tijd om stil te staan. De agrarische sector staat voor grote uitdagingen en heel veel antwoorden daarop worden gevonden op RMV. Daarnaast is RMV voor bezoekers niet alleen de thuishaven waar collega boeren en toeleveranciers elkaar jaarlijks ontmoeten, maar wordt RMV ook gezien als de plek om antwoorden te vinden op vragen. Dat is de kracht van de beurs die al meer dan een kwart eeuw bestaat; het gezellig en ongedwongen samenzijn in combinatie met aandacht voor de toekomst”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Lees verder onder foto

Foto: 2

Thema’s RMV 2023 bekend

De drie hoofdthema’s voor RMV 2023 zijn Toekomst van de Melkveehouderij, Smart Animal Farming en Diergezondheid. Deze thema’s worden vormgegeven door het ruime aanbod aan exposanten, dagelijkse kennissessies voor aanvang van de beurs, verschillende themapleinen op de beursvloer en kennisdeling hele jaar door op de geheel vernieuwde website van RMV. De sprekers en het inhoudelijke programma worden in de komende periode bekend gemaakt.

Nieuw op RMV: Het Multifunctionele Landbouwplein

Verder introduceert RMV het Multifunctionele Landbouwplein. Dit is de plek waar melkveehouders ontdekken hoe ze nieuwe activiteiten toe kunnen voegen aan hun bedrijf. Denk aan een boerencamping, het zelf produceren van kaas en ijs of het openen van een boerderijwinkel. Op het plein zijn tijdens RMV Hardenberg een aantal specialistische exposanten te vinden waaronder een zuivelmaker, een opleidingscentrum voor melkveehouders en melkverwerkers en een specialist in verkoopmachines, ACN Vending Machines.

Ook Circo Lodge, producent van duurzame recreatieaccommodaties is aanwezig tijdens RMV Hardenberg, net als de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waar melkveehouders terecht kunnen voor advies en voorlichting. Op het Multifunctionele Landbouwplein is ook Prosu aanwezig, zij nemen hier iedere dag een podcast op in samenwerking met de aanwezige exposanten. Op het Multifunctionele Landbouwplein tijdens RMV Gorinchem zijn nog enkele stands beschikbaar.

Lees verder onder foto

Kijk op de Koe groter dan ooit

Net als bij voorgaande edities van RMV Hardenberg slaan een aantal fokkerijorganisaties onder de naam ‘Kijk op de Koe’ de handen weer ineen. Dit jaar werken hier maar liefst zeven fokkerijorganisaties aan mee die samen minimaal acht dochtergroepen presenteren. De deelnemende fokkerijorganisaties zijn KI Samen, KI Kampen, Veecom, Koole & Liebregts, Al Total, Semex en World Wide Sires die voor het eerst deelneemt aan Kijk op de Koe.

Innovatie Award – de beste innovaties uit de sector in de Tunnel van de Toekomst

Na het succes van 2022 is de Innovatie Award inmiddels een vast onderdeel van RMV geworden. Dus ook dit jaar zijn de beste innovaties uit de sector weer te bekijken in de Tunnel van de Toekomst, waar bezoekers gelijk hun stem uit kunnen brengen. Ook kan er in aanloop naar de beurzen online gestemd worden. Op de laatste beursdag van RMV Hardenberg en RMV Gorinchem worden de publieksstemmen geteld en wordt de winnaar van de Innovatie Award bekendgemaakt. Exposanten van RMV Hardenberg hebben nog t/m 7 september om zich aan te melden voor deelname aan de Innovatie Award. Aanmelden voor de Innovatie Award van RMV Gorinchem kan tot begin oktober.

Vakjury kiest winnaar landelijke Innovatie Award

Alle genomineerde innovaties van RMV in Hardenberg en Gorinchem worden na de beurzen overgedragen aan een vakjury. Zij zullen gezamenlijk een top 3 samenstellen en vervolgens de winnaar van de landelijke RMV Innovatie Award kiezen. Hierbij wordt gekeken naar verschillende criteria zoals het inspelen op actualiteiten, vernieuwing en het bieden van toekomstperspectief voor de sector. De top 3 zal door het jaar heen gevolgd worden door RMV, door samen op bezoek te gaan bij een eindgebruiker. Er wordt een interview afgenomen en een video van de melkveehouderij opgenomen. Afgelopen jaar heeft de Lely Sphere beide publieksprijzen én de landelijke award gewonnen. Bekijk hier de video’s van melkveehouders Gert van Adrichem en Peter Hulsbos, waarin ze dieper ingaan op de impact van de Lely Sphere op hun bedrijf.

Lees verder onder foto

Foto: 4

Geheel vernieuwde Klepperzaal in gebruik tijdens RMV Hardenberg

In de afgelopen maanden is de Klepperzaal in Evenementenhal Hardenberg volledig gerenoveerd. In deze multifunctionele zaal zal het grootste deel van de bezoekerscatering zijn net als het POAH!-plein. Ook presenteren zich hier een aantal stichtingen en verenigingen. Verder is de nieuwe website van RMV gelanceerd: www.rmv-nederland.nl. Dit is vanaf nu de centrale plek waar alle items, zoals video’s, interviews en kennisartikelen, over de belangrijkste thema’s uit de sector gedeeld worden en waar alle praktische informatie over de edities van RMV in Hardenberg en Gorinchem te vinden is.

Laatste stands op RMV Hardenberg en RMV Gorinchem

Voor toeleveranciers is deelname aan RMV de uitgelezen kans om producten, diensten en innovaties in slechts drie dagen te tonen aan de hele rundveesector in Nederland en de Duitse en Belgische grensregio’s. Afgelopen jaar zijn de vakbeurzen bezocht door ruim 37.500 professionals uit de sector. Op dit moment worden de laatste stands voor de najaarsbeurzen verkocht. RMV in Hardenberg heeft nog minder dan 20 beschikbare stands, terwijl RMV in Gorinchem de laatste 30 stands aanbiedt. Meer informatie over deelname aan RMV vind je hier.

Beheer
WP Admin