Rijksvastgoedbedrijf past pachtprijzen aan AlgemeenNieuws

Rijksvastgoedbedrijf past pachtprijzen aan

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat de pachtprijzen voor verpachte percelen aanpassen.

Dat zegt de organisatie in reactie op kritiek van de bond van landpachters, BLHB. Het Rijksvastgoedbedrijf erkent dat ze de pachtprijsnormen van 2017 niet had doorgevoerd.

Rekeningen op basis van oude pachtprijzen

“Door een softwareprobleem zijn de rekeningen gestuurd op basis van de oude pachtprijzen. Dit is nu hersteld, waarna er nieuwe rekeningen gestuurd zullen worden”, laat een woordvoerder weten.

Voor pachters die te veel pacht betaald hebben, zal dit verrekend worden. De pachtprijzen zijn vorig jaar in alle gebieden naar beneden bijgesteld, maar deze verlaging was door het Rijksvastgoedbedrijf niet doorgevoerd.

De pachtprijzen zijn vorig jaar in alle gebieden naar beneden bijgesteld, maar deze verlaging was door het Rijksvastgoedbedrijf niet doorgevoerd. - Foto: Michel Velderman

De pachtprijzen zijn vorig jaar in alle gebieden naar beneden bijgesteld, maar deze verlaging was door het Rijksvastgoedbedrijf niet doorgevoerd. – Foto: Michel Velderman

Verbetertraject voor communicatie met pachters

Het Rijksvastgoedbedrijf zegt ook te werken aan een verbetertraject voor de communicatie met pachters. “Dat de bereikbaarheid moeizaam verloopt, is altijd vervelend. We zijn bezig met een traject om dit te verbeteren”, aldus de woordvoerder.

Vice-voorzitter Hans Meijer van BLHB zegt dat de bond al 1,5 jaar signalen krijgt van leden dat de communicatie met het Rijksvastgoedbedrijf moeizaam verloopt. “Met Domeinen liep dat altijd erg goed”, zegt hij. Op het bericht dat er aan een verbetertraject wordt gewerkt zegt hij: ‘zien is geloven’.

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin