Met carnaval om de hoek is het essentieel voor boeren die hun trekker beschikbaar stellen voor het trekken van een carnavalswagen, om de juiste voorbereidingen te treffen. - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Rijden met trekker en wagen in carnavalsoptocht? Check altijd je verzekering!

Tijdens carnaval transformeren trekkers van agrarische werkpaarden naar de drijvende kracht achter de vrolijke praalwagens tijdens een carnavalsoptocht. Dit gebruik valt buiten de standaard dekking van een agrarische verzekering, waardoor een aparte verzekering noodzakelijk is.

Wanneer je als boer je trekker beschikbaar stelt voor het trekken van een carnavalswagen tijdens een carnavalsoptocht, is het van cruciaal belang om goed verzekerd te zijn. Het carnavalsseizoen brengt veel vreugde, maar ook risico’s met zich mee. Een goed verzekerde praalwagen zorgt ervoor dat zowel jij als de feestvierders onbezorgd kunnen genieten. Dit artikel dient als een beknopte gids voor het verzekeren van je praalwagen, met als kernadvies: neem altijd ruim voor de optocht contact op met je eigen verzekeraar om te checken wat wel en niet gedekt is.

Lees ook: Mag je op de openbare weg met een trekker mensen vervoeren in een huifkar of op een platte wagen? Dit zijn de regels.

Beheer
WP Admin