Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Rentekorting voor duurzaam bedrijf met keurmerk

Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) lanceren een zogenoemde ‘impactlening’ met een budget van € 250 miljoen voor het MKB in Nederland.

Dat meldt Stichting Milieukeur (SMK). Ook keurmerkhouders van de SMK komen in aanmerking voor rentekortingen tot 0,65%. Het gaat daarbij onder meer om bedrijven met Milieukeur of het EU Ecolabel.

Andere duurzame keurmerken zijn onder meer het Beter Leven-keurmerk, Demeter voor biologisch-dynamische bedrijven, EKO en EKO Holland Melk op Maat en de Ketens Duurzaam Rundvlees en Duurzaam Varkensvlees. Ook Stichting Veldleeuwerik is een keurmerk dat op de lijst voorkomt en zo in aanmerking kan komen voor lagere rente.

Impactleningen voor koplopers

Impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers die koplopers zijn in hun sector, zich aantoonbaar bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde keurmerken bezitten. Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank.

Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan € 25 miljoen en de hoofdsom van de impactlening is gemaximeerd op € 7,5 miljoen. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij Rabobank.

Eerdere tranches van Rabobank en EIB hadden een omvang van totaal € 350 miljoen. Daarvan hadden SMK-keurmerken een aandeel van € 26 miljoen (7,6%).

Beheer
WP Admin