AlgemeenNieuws

Provincie keert half miljoen uit voor Weidse Waarden

Kampen – De provincie Overijssel trekt definitief de portemonnee voor het project Weidse Waarden bij Kampen. Met (onder meer) het geld van de provincie wordt op het Kampereiland gewerkt aan de duurzame ontwikkeling van de pachtbedrijven.

De provincie had al in 2010 beloofd een half miljoen euro voor het project uit te willen trekken. Voorwaarde was dat de deelnemende bedrijven zouden voldoen aan een aantal doelen. Nu is duidelijk dat de doelen zijn of worden bereikt en dat de provincie kan uitbetalen.

Het project Weidse Waarden heeft als doel de pachters op het Kampereiland ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, ondanks allerlei beperkingen. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat op het Kampereiland de eerste luchtwasser op een melkveebedrijf is geïnstalleerd. Er is geïnvesteerd in streekproducten (Campereilander Kaas en Erf-1 Zuivel) en er zijn vier zorgboerderijen opgezet.

De 32 deelnemende bedrijven werken aan extensiever slotenonderhoud en verbetering van het bodemleven. Het project Weidse Waarden loopt nog door tot eind van dit jaar.

Beheer
WP Admin