Er werd geploegd in drie hoofdcategorieën, modern, oldtimer en paarden. Bij de laatste categorie hadden zich slechts twee deelnemers aangemeld. Hier op de foto een overzicht van het deelnemersveld modern. Met links op de voorgrond Jack van den Broek die in de categorie wentel met een vierde plaats net buiten de prijzen viel. Foto's: Anton Dingemanse AkkerbouwFoto

Prima omstandigheden voor de nationale ploegkampioenschappen

Op 23 en 24 september werd in het Zeeuwse Rilland bepaald wie zich de nationale ploegkampioenen van 2022 mogen noemen. Akkerbouwbedrijf Parlevliet Agro stelde hiervoor percelen beschikbaar. De grond was mooi vochtig en regen bleef uit.

Er werd geploegd in drie hoofdcategorieën, modern, oldtimer en paarden. Bij de laatste categorie hadden zich slechts twee deelnemers aangemeld. Hier op de foto een overzicht van het deelnemersveld modern. Met links op de voorgrond Jack van den Broek die in de categorie wentel met een vierde plaats net buiten de prijzen viel. Foto's: Anton Dingemanse

Eerste in de categorie wentel werd Mark Veldink met Valmet en Kverneland. Hier ploegt hij de laatste sneden van zijn kampioensveld.

Terwijl Ton Meeuwissen uitmeet wat hij nog moet ploegen wordt door de jury zijn aanstorting van de geer beoordeeld. Hij werd met John Deere en Kverneland tweede bij wentelploegen.

De derde plaats in deze categorie was voor Harm van der Velden met Fendt en Kverneland.

Bram van Beers was de enige die met 3-schaar wentelploeg het strijdperk betrad. Ondanks dat dit toch een graadje moeilijker is dan met 2-schaar behaalde hij toch de vijfde plaats met Fendt en Kverneland.

Terwijl vrijdag de moderne ploegers strijden voor het eerste deel van de kampioenschappen zijn de oldtimers aan het oefenen voor hun wedstrijden de volgende dag. Voor deze kampioenschappen in de verschillende categorieën traden een 70-tal deelnemers aan.

Bij rondgaand bleek John Meijers (links) de beste te zijn. Jack Linssen (rechts) bemachtigde de vierde plaats. Allebei uit Limburg en beiden met Massey Ferguson en Kverneland.

De tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Wim van de Pas, rechts, met John Deere en links Jannes van de Pas met Case IH. Ook zij ploegden met Kverneland.

Voor AOC`s was er een aparte categorie. Hier ploegt rechts Hidde Dijkstra met John Deere en Rumptstad zijn kampioensvoren. Links ploegt voor de derde plaats Chiel Jongenelen met New Holland en Kverneland. De tweede plaats behaalde Rick van Steensel.

Hidde Dijkstra is klaar en maakt zijn ploeg schoon. “We moesten met schone ploeg aantreden en dan ga ik ook met een schone ploeg naar huis.” Hij ging uiteindelijk niet alleen met een schone ploeg naar huis maar ook met een kampioensbeker.

Terwijl de wedstrijd ploegers strijden om de titel, ploegt Parlevliet Agro een praktijkperceel met een 7-schaar ploeg. Het betreft hier zware grond en daarom worden er twee trekkers voor gezet.

Reacties

Beheer
WP Admin