Premium
Pluimveevlees in het supermarktschap werd fors duurder, maar pluimveehouders zien weinig terug van de hogere verkoopprijzen. - Foto: Jacco Keuper PluimveeAchtergrond

Prijs van kip flink hoger, maar pluimveehouder profiteert amper

Reacties

  1. Dit soort onderzoeken zijn toch een beetje eenzijdig. Na het eerste jaar van blkip wordt op nos journaal gezegd, dat de omzet gelijk is gebleven aan eerdere jaren! En daar wordt de plank volledig mis geslagen.
    De omzet was gelijk, maar er werd maar de helft verkocht dan eerder het geval was. Het werd te duur voor de gewone en kleine beurs. Mensen gingen naar andere goedkopere producten. Jammer want kip is wel een heel gezond en veelzijdig stukje vlees. En dan nog de praktijk, boeren worden door grote spelers klem gezet. De meeste winst gaan naar die partijen. Als je aan mij je kip verkoopt moet je van Pietje voeren en bij Jantje je kuikens kopen. Veel boeren zijn daar in mee gegaan en die worden net met het hoofd boven water gehouden en zijn de zetbaas of bedrijfsleider van die partijen. Die bepalen de opzet, de slachtdatum en wat je verdient. In de praktijk zijn er al boeren verplicht tussen door, een rondje regulier te doen. Zo goed loopt het met blkip. En dan nog is regulier beter voor milieu en opbrengst de m2. En vooral zelf de regie houden en boer blijven!

Beheer
WP Admin