Het aanbod van slachtkoeien blijft op hetzelfde niveau als dat in de afgelopen weken. - Foto: Herbert Wiggerman Rundveehouderij

Prijs slachtkoe hoger door goede vraag

De vraag naar rundvlees lijkt niet af te nemen en het aanbod van slachtkoeien blijft op het niveau waarop het zich de afgelopen weken bevond.

De aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden bedroeg 400 dieren, ongeveer hetzelfde aantal als op de marktdag een week eerder. De koeien werden afgelopen woensdag vlot verkocht. Hierdoor zijn noteringen voor slachtkoeien 5 cent hoger. Een koe van O-kwaliteit krijgt een notering tussen € 3,15 en € 3,55 per kilo geslacht gewicht. De notering van P-kwaliteit slachtkoeien steeg zelfs 10 cent in prijs.

Nauwelijks terugval consumptie

In de jaren voor corona was oktober het toneel voor een terugvallende vraag voor rundvlees. Dat is dit jaar nauwelijks te merken. Om prijzen te drukken, wordt het minder kopen van rundvlees gebruikt als breekijzer. Het aanbod blijft echter net wat kleiner. Hierdoor blijven prijzen op niveau. Ook de vraag in Europa is goed en prijzen liggen momenteel een fractie hoger. Om het aanbod niet te hoeven delen met buitenlandse slachterijen, is het verhogen van de prijs het middel om de dieren binnen de landsgrenzen te houden. Het huidige prijsniveau kan de komende week daarom makkelijk worden vastgehouden.

Prognose: stabiel tot mogelijk kleine plus.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien en -stieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • Slachtkoeien
  • Slachtstieren
  • Beheer
    WP Admin