Premium
Linda Verriet is voorzitter van de POV. - Foto: Herbert Wiggerman VarkensNieuws

POV verrast door lancering van FDF-team varkens

Reacties

 1. Pov is heel goed in praten maar wat is er na de oprichting van de pov ,concreet bereikt om een eerlijker verdienmodel te realiseren?
  Maar pov doet ook veel goede dingen,beter dan Lto,maar voor Lto is het ook zeer moeilijk om het voor alle boeren goed te doen,gezien de diverse sectoren die Lto vertegenwoordigen,met tegengestelde belangen wat weer tot verdeeldheid zorgt. Dan krijg je een situatie van verdeel en heers,waar tegenstanders van de boeren dan weer dankbaar gebruik van maken.

 2. Jopie heeft gelijk maar ald ik het goed begrepen heb,wil fdf juist gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om het aanbod meer aan te gaan sluiten op de vraag in ketenvorm om overproductie en dumpprijzen te voorkomen. De tijd zal het ons wel leren….

 3. FDF denkt `t ei van Columbus te hebben gevonden om in een overvolle markt nog varkens te gaan bundelen om een meerprijs uit de markt te halen. Helaas is er voor varkens die niet in een concept vallen geen meerwaarde te behalen. Massa is kassa voor bulk in een vraagmarkt maar die zal er in Nederland voorlopig niet meer zijn. Als je nu gaat switchen ben je `t haasje.

  1. Beste Jopie

   Voordat je zoiets schrijft mag je me altijd eens bellen voor info, Het Ei is allang uitgevonden alleen het Ei moet goed en eerlijk opgedeeld worden en hiervoor heb je kennis nodig en mensen met ervaring in de vleessector, We praten niet alleen over Nederland maar ook over Export.

   Prettig weekend

   Mvg
   Roy Nillesen

 4. Het team Varkens van FDF lijkt mij een soort DDB van de varkenshouderij te zijn die blijkbaar menen dat ze een prijs kunnen afdwingen los van de markt.

  Wat heeft de FDF tot nu toe anders gedaan dan de serieuze belangenorganisaties ondermijnen en de sector verdelen?

Beheer
WP Admin