Plukon-CEO Peter Poortinga - Foto: Frank Uylenbroek PluimveeNieuws

Plukon versterkt positie in Frankrijk

Plukon Food Group neemt de Franse kippenfabrikant DUC definitief over. De acquisitie stelt Plukon in staat ‘om zijn retailstrategie in Frankrijk als nationale producent verder uit te voeren’, zegt CEO Peter Poortinga.

Plukon heeft nu 97% van de aandelen van DUC in handen en wil het bedrijf ook van de aandelenbeurs in Parijs halen, aldus een verklaring. De geplande overname was al eerder bekend gemaakt door Franse media en door Boerderij. DUC deelde eind november in een bericht aan de beurs mee ‘dat het in de eindfase zit van onderhandelingen met een industriële speler’.

DUC verwerkt 630.000 dieren per week

DUC is in Frankrijk vooral bekend van gecertificeerde merk-gevogelte en verwerkt wekelijks 600.000 kippen en 30.000 kalkoenen. Het bedrijf draaide in 2015 een omzet van €180 miljoen en een winst van €3,78 miljoen. In 2014, toen DUC zwaar te kampen had met de gevolgen van vogelgriep, werd een verlies geleden van €3,78 miljoen. DUC heeft 4 productielocaties in Frankrijk en heeft sinds december 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. Daarmee zou Plukon zijn wens vervullen om ook aanwezig te zijn in Oost-Europese landen.

Nieuwe dierenwelzijnsconcepten en minder antibiotica

Plukon Food Group en DUC hebben allebei een sterke focus op kwalitatief hoogwaardige, verse producten voor de retail, stelt Plukon in een verklaring. ‘’Beiden werken aan nieuwe concepten om dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren. Het DUC-assortiment vult het bestaande assortiment van Plukon Food Group goed aan. De nieuwe groep zal de bestaande samenwerking met de pluimveehouders van DUC continueren en staat open voor verdere uitbreiding.’’

De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Beheer
WP Admin