Plukon heeft dertig productielocaties in zes Europese landen. – Foto: Plukon PluimveeNieuws

Plukon Food Group neemt verwerker pluimveegrondstoffen over

Plukon Food Group neemt een meerderheidsbelang van 51% in verwerker van pluimveegrondstoffen J. A. ter Maten Holding. Ter Maten heeft twee productielocaties in Bunschoten en een locatie in Brecht in België.

Bij Ter Maten werken zo’n 150 medewerkers. In 2022 had de onderneming een omzet van circa € 100 miljoen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van pluimveegrondstoffen tot hoogwaardige producten, bestemd voor verdere verwerking in food en petfood. De producten worden wereldwijd afgezet.

Plukon ziet de overname van Ter Maten als versterking van de positie in de waardeketen van pluimvee in Europa. Het belang van Plukon maakt voor Ter Maten verdere groei mogelijk. De bedrijven werken al samen sinds de oprichting van Ter Maten in 1978.

Plukon Food Group slacht pluimvee en produceert verse maaltijden en maaltijdcomponenten met pluimveevlees en alternatieve eiwitproducten. Het bedrijf heeft dertig productielocaties in zes Europese landen. De onderneming heeft zo’n 9.000 medewerkers en had in 2022 een omzet van circa € 2,7 miljard.

Plukon Food Group al jaren op overnamepad

Plukon is al jaren op overnamepad. In 2020 nam de onderneming de Duitse broederij Optribrut over en CFG in Nijkerk. Bovendien werd de Spaanse pluimvee-integratie VMR overgenomen, dat is onder meer een slachterij met 100% toelevering uit de eigen pluimveeketen, een voerfabriek en een faciliteit voor vleesverwerking. Bij die overname was ook een 50/50 joint venture betrokken met de Portugese Grupo Valouro, actief in de opfok, vermeerdering en het broeden van eendagskuikens. Plukon nam in 2020 bovendien een meerderheidsbelang in Fresh Care Convenience B.V. in Dronten.
Beheer
WP Admin