AlgemeenNieuws

Plantion: na slecht 2013 sterk begin 2014

Ede – Plantion heeft in 2013 een omzet geboekt van 87,5 miljoen euro, een teruggang van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Door strak in de kosten te snijden en uitgaven te beperken kon de sierteeltveiling toch een kleine winst van 43.000 euro noteren. Het eerste kwartaal van 2014 wordt Plantion geholpen door het zachte weer en loopt de omzet 9 procent voor op vorig jaar.

Plantion had vorig jaar last van ongunstig weer. FloraHolland zegde bovendien in 2012 een twintig jaar oude samenwerkingsovereenkomst op. Leden die direct verkopen aan kopers die bij zowel FloraHolland als Plantion staan ingeschreven rekenen via FloraHolland af. De veiling, die vergeefs probeerde Plantion in te lijven, geeft geen ontheffing voor bemiddeling via Plantion meer.

Bestuur, raad van commissarissen en directie van Plantion tonen zich in het jaarverslag optimistisch. Onderzoek zou uitwijzen dat Plantion groeipotentie heeft door uitbreiding van dienstverlening aan bestaande klanten en door werving van nieuwe klanten in de regio’s Noordrijn-Westfalen en de regio van Apeldoorn en Deventer. Plantion wil in 2014 een omzet boeken van 95 miljoen en een resultaat neerzetten van 135.000 euro.