Premium
Monteur in de werkplaats van landbouwmechanisatiebedrijf LMB de Bruin. Technisch personeel is momenteel lastig te vinden. - Foto: Fred Libochant AlgemeenCommentaar

‘Personeelstekort in periferie voelbaar op erf’

Reacties

  1. Onbekwaamheid bij de ambtenaren van het torentje tot het gemeentehuis dat is onze ziekte. Voor 30 jaar is het communisme (daar is iedereen ambtenaar) aan kapot gegaan en nu gaan wij eraan kapot.

  2. De laatste dennia van de vorige eeuw werden gekenmerkt door “Leerlingen niet meer te laten kiezen voor een beroep waarbij jevuile handen kreeg. Ieder kind moest of het wou of niet naar het voortgezet onderwijs waar algemene vakken werden ondwerwezen en als dan bleek dat iemand geens tudie bol was en dus doubleerde, werd de keuze (gedwongen) een vak leren, ambachtsman of vrouw worden. Doorgaans was dan de demotivatie krachtiger dan de motivatie en de ouders waren geheel ontstemd. waarom niet een kind de kans geven zijn weg te kiezen en bij meer ambitie zal er vervolg worden gegeven aan deze wil om meer te leren of zelfs te studeren. omhoog klimmen geeft meer ambitie dan steeds een treedje lager te moeten zakken. Dus laat de jongeren die een ambacht wensen te leren hun gang gaan zonder als ouder te morren en tegen te sputteren. Om weer voldoende vankmensen te krijgen is een denk omslag nodig van de gehele maatschappij.

  3. De covid epidemie is niet het probleem. Het probleem is de epidemie aan onkunde! Personeel was ook voordat de covid kwam een tekort aan omdat ook toen de zorgmedewerkers al ondergewaardeerd en onderbetaald werden. Overheden betalen miljarden aan Pfizer maar hebben voor de zorg geen cent beschikbaar. Ook na 20 maanden hebben de overheden nog geen donder uitgevreten en worden bij ons de verpleegsters verwacht 16 uren shifts te draaien waarbij ze achter 15 patienten aan moeten kijken. Ze moeten loon inleveren en krijgen geen overtijd meer betaald. Ze lopen dus de hele dag het vuur uit de sloffen voor $20 in het uur. Als het de bedoeling is om de gezondheidszorg om zeep te helpen dan gaat ze dat zonder meer lukken!

Beheer
WP Admin