Machinefabrikant Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter. - Foto's: Kuhn MechanisatieNieuws

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

De Franse machinefabrikant Kuhn gaat zijn gedragen en halfgedragen Kuhn-schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter vanaf 2023 leveren met de nieuwe Optitedd-rotorarm.

Kuhn heeft naar eigen zeggen een sterkere rotorarm ontwikkeld voor zijn 8,70 tot 17,20 meter brede GF 1012 (+T)- en 1003 (+T)- schudder-range. De Optitedd levert volgens de fabrikant een hogere schudcapaciteit en heeft een langere levensduur.

De Optitedd heeft een 10 mm dikke rotortand. De krul van de rotortand heeft een grotere diameter dan de vorige. Hierdoor is de rotortand niet stijver, maar veerkrachtiger geworden, meldt Kuhn. Dat komt tot zijn recht wanneer de schudder in een zwaar gewas of op steenachtig terrein wordt ingezet.

Tekst gaat verder onder de foto

De krul van de 10 mm dikke rotortand heeft een grotere diameter dan de vorige.
De krul van de 10 mm dikke rotortand heeft een grotere diameter dan de vorige.

Minder vervuiling

De Optitedd-rotor zorgt volgens Kuhn ook voor minder vervuiling – mocht de rotortand onverhoopt de bodem toch een keer raken. De asymmetrische vorm van de rotortand zorgt dat beide tandbenen evenwijdig aan de bodem staan. Dit heeft als voordeel dat beide tandbenen evenveel gewas meenemen. Dat verhoogt volgens de fabrikant de capaciteit van de schudder.

Sterkere constructie

Tevens is de constructie van de tandarm en rotorplaat aangepast. Door gebruik te maken van een gezette tandarm en rotorplaat neemt de sterkte van de arm en de plaat toe, maar blijft het gewicht van de rotorarm beperkt.

Importeur Reesink Agri levert de Optitedd-rotorarm in 2023. De prijs is nog niet bekend.

Door gebruik te maken van een gezette tandarm en rotorplaat is de rotorarm sterker geworden volgens Kuhn.
Door gebruik te maken van een gezette tandarm en rotorplaat is de rotorarm sterker geworden volgens Kuhn.

Op zoek naar een gebruikte Kuhn-schudder? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin