Het is hoogstwaarschijnlijk dat demissionair landbouwminister Carola Schouten terugkomt in het kabinet, maar op een ander departement. Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Op landbouw komen ministers van VVD en ChristenUnie

De twee ministers op het departement van landbouw komen van VVD en ChristenUnie.

Dat valt te destilleren uit mededelingen van verschillende Haagse bronnen van verschillende partijen die bij de formatie betrokken zijn. Formateur Mark Rutte is bezig met de samenstelling van een nieuwe regeringsploeg van twintig ministers en negen staatssecretarissen. Rutte neemt daarvoor de tijd, ook omdat de nieuwe bewindslieden moeten worden gescreend. Bewindspersonen die zelf over bedrijven beschikken, moeten daar tijdens hun regeerperiode afstand van nemen.

Voor beide posities worden verschillende namen genoemd.

Carola Schouten terug in kabinet

In het coalitieakkoord is vorig week aangegeven dat op het ministerie van landbouw een overkoepelende minister komt van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en een minister die verantwoordelijk is voor stikstof en natuur. De eerste minister is van ChristenUnie-huize, de minister voor natuur en stikstof komt uit de geledingen van de VVD. Voor beide posities worden verschillende namen genoemd. Het is hoogstwaarschijnlijk dat demissionair landbouwminister Carola Schouten terugkomt in het kabinet, maar op een ander departement.

Het nieuwe kabinet gaat bestaan uit twintig ministers: acht VVD‘ers, zes D66‘ers, vier CDA‘ers en twee CU-ministers. Daarnaast worden negen staatssecretarissen aangesteld (drie VVD, drie D66, twee CDA en één CU).

Reacties

  1. Maar pas op. Vvd is nieuw groen rechts. Iedereen luxe doorleven (vervuilen)en de boeren flink aanpakken (inkrimpen).

  2. Een VVDer die een keus moet maken tussen Schiphol/ de industrie en boeren .
   Dan zijn de boeren de klos .
   Je mag de de buurman nog niet op de koffie vragen maar met 300 man 12 uur in een vliegtuig naar zuid Afrika PRIMA ( volgens rutten )

 1. Maakt toch niet uit wie het wordt; als die persoon niet doet wat Pinoccio-Rutte wil, vliegt hij/zij zo de laan uit …
  (zie Mona Keijzer)

Beheer
WP Admin