Foto: Anne van der Woude RundveeNieuws

Ook flinke verhoging melkprijs A-ware

A-ware verhoogt de melkprijs in juni met € 4. De gewogen werkelijke A-ware melkprijs komt hiermee uit op € 58,44 per 100 kilo melk.

Deze melkprijs wordt berekend door het werkelijk uitbetaalde melkgeld te delen door de hoeveelheid geleverde melk van alle melkstromen. De stroom biologische melk wordt in deze berekening niet meegenomen.

De door Boerderij berekende basisprijs komt uit op € 55,23 per 100 kilo melk. Melkveehouders die meedoen in het ‘beter-voor-programma’ ontvangen samen met de maximale toeslagen in juni zelfs een melkprijs van € 61,48 per 100 kilo. Deze prijzen zijn exclusief btw, bij een leverantie van 1,1 miljoen kilo. De bijdrage voor ZuivelNL is in mindering gebracht.

Biologische melkprijs stijgt ook

De biologische melkprijs stijgt in juni met € 2,25 en komt uit op € 63,22 per 100 kilo melk. Hiermee ligt deze boven de melkprijs van FrieslandCampina, die begin deze week uitkwam onder de € 60-grens met € 59,39. Gemiddeld tot en met juni komt de biologische melkprijs uit op € 59,27 per 100 kilo. Dat is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bijna € 8 meer.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin