Foto: VBO Makelaar AlgemeenNieuws

Nieuwe voorzitter sectie Agrarisch Vastgoed VBO Makelaar

Hans Peters is voor de periode van 3 jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar.

Hans Peters (43) is sinds 2010 lid van VBO Makelaar. Vanaf 2013 is hij als agrarisch bestuurslid actief bij de brancheorganisatie betrokken.

Peters wil samen met het bestuur en VBO-medewerkers een bijdrage leveren aan het continue proces om het vak verder te professionaliseren: “Onze makelaars en taxateurs bevinden zich in een zeer dynamische omgeving. De agrarische sector staat met hoge rendementseisen zwaar onder druk. Daarnaast zijn er weinig sectoren die zo veel nieuwe wetgeving uit Europa en van landelijke en regionale overheden op zich af zien komen als de agrarische sector. Om opdrachtgevers goed te kunnen adviseren over hun bedrijfsvoering, moeten wij onze leden permanent de meest actuele kennis aanbieden. Dat lukt goed. Zo beschikken inmiddels 12 leden van onze agrarische sectie over het REV-certificaat.”

Boerenzoon en melkveehouder met emigratiekantoor

Peters is een boerenzoon van ouders met een melkveebedrijf in Brabant en later Groningen. Na de has en de studie veeteelt aan Wageningen UR heeft Peters zich als gecertificeerd registermakelaar en -taxateur in Bennekom toegelegd op vastgoed. Daarnaast heeft hij een emigratiekantoor: Q&Q Farming. Sinds 2012 runt hij samen met zijn broer ook een melkveebedrijf in Bedum (Gr.).

Peters neemt het voorzitterschap over van Jouke Havinga. Havinga was 6 jaar zowel bestuurslid van het VBO hoofdbestuur als van de sectie Agrarisch Vastgoed. De laatste drie jaar was hij ook voorzitter van deze sectie.