Jan Cees Vogelaar: “Het voorgenomen stikstofbeleid moet worden stilgelegd totdat wetenschappelijk is aangetoond dat het geen schade toebrengt.” - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Nieuwe stichting wil stikstofbeleid stilleggen

Oud-melkveebestuurder Jan Cees Vogelaar heeft een nieuwe stichting opgezet in de strijd tegen het stikstof- en natuurbeleid.

Onder andere wordt onderzocht of het mogelijk is om burgers de toegang tot Natura2000-gebieden te ontzeggen. “Het voorgenomen stikstofbeleid in Nederland moet worden stilgelegd totdat wetenschappelijk is aangetoond dat het geen schade toebrengt”, aldus zijn summiere verklaring over de nieuwe stichting. Vogelaar wordt directeur van de stichting.

De stichting is inmiddels geregistreerd en heeft volgens de inschrijving bij de KvK ‘het doel de belangen voor natuur en biodiversiteit te behartigen en te verdedigen tegen ongewenste invloeden’, die het gevolg zijn van onder andere beleid van terreinbeherende organisaties (TBO‘s).

Verdere toelichting over wat de plannen van NewMob precies inhouden, wil Vogelaar vooralsnog niet geven. Ook geeft hij aan niet de publiciteit te willen zoeken, maar zich juist te willen richten op de inhoud, onder andere op juridisch gebied.

Jarenlange strijd tegen stikstofbeleid

Vogelaar strijdt al langer via verschillende organisaties tegen onder andere het stikstofbeleid en zet zich in voor de wilde dieren die gehouden worden in de Oostvaardersplassen. In een eerder interview met Boerderij stelde hij dat er wat hem betreft geen stikstofprobleem was. Hij was eerder voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds, die de stikstofcijfers van het RIVM narekende. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 stond hij op de lijst bij JA21.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Zijn er echt nog mensen die deze Vogelaar serieus nemen? Zijn we vergeten hoe deze man zich volstrekt belachelijk heeft gemaakt in Den Haag met een persconverentie waarin het stikstofprobleem zogenaamd werd weerlegd. Laat deze clown aub gaan genieten van zijn pensioen

 2. Het stikstof “probleem” is het soort probleem dat onmiddelijk ophoudt te bestaan als er niet meer over wordt gesproken. CO2 en Methaan zijn ook van die problemen die niet echt een probleem zijn. Het zijn van die uit de duim gezogen nep problemen die worden misbruikt om een politieke agenda er door te drukken.

 3. Mooi! elke tegenaanval is welkom. laat de absurde rechtspraak ook maar eens van toepassing zijn op burgers, ganzen, honden en alles wat niet agrarisch is en toch steeds meer stikstof uitstoot. alleen al om het failliet van de stikstofregels aan te tonen.

 4. breukink , wat heeft de landbouw er mee te maken, als burgers in natuurgebieden lopen. en vervolgens de natuur verstoren, platlopen, met honden erin poepen en plassen, met de auto er massaal naar toe (uitstoot van o,a stikstof) enz ???

  1. De burgers de toegang tot N2000 gebieden ontzeggen .
   Hoe sloop je de goedwil die er nu nog is voor de landbouw .
   Geen enkele media zal er moeite mee hebben om de link te leggen tussen vogelaar en de boeren .

  2. Antwoord op stooperregeling is in de vorm van Onteigening al in de maak. Onze Linkse Milieuvrienden krijgen zonder te regeren hun zin, zonder enig risico te lopen nog financieel nog politiek.

 5. Heb nog wel 1 voor de stichting.
  Normen voor emissiearme vloeren gelden niet meer omdat ze in elke stal een andere uitslag geven.
  Wat te denken van auto’s die door verschillende personen en gewichten een andere uitstoot hebben.
  Misschien de auto’s ook maar weren van de straat?

  1. Een auto- motor,-en motorboot loze zondag per maand lost het hele, verzonnen, stikstofprobleem op.

Beheer
WP Admin