Foto: Frank Uijlenbroek PluimveeNieuws

Nieuw online handelsplatform voor eieren

Het nieuwe online handelsplatform EggsTrader, waar pluimveehouders en pakstations eieren kunnen aanbieden en kopen, zal naar verwachting in oktober 2018 live gaan.

Met dit nieuwe open online handelsplatform is het mogelijk om in plaats van voor een aanbodgestuurde markt voor een meer vraag-gestuurde markt te produceren, aldus Jarrin Snetselaar, een van de initiatiefnemers. Pluimveehouders kunnen de overtollige eieren eenvoudiger op de markt aanbieden zonder meerdere pakstations te bellen. Pakstations met bijvoorbeeld een vraag naar een bepaald soort ei bereiken naast pakstations ook pluimveehouders op het platform.

Aanmelding nu mogelijk

Snetselaar vertelt dat ze al bijna 2 jaar bezig zijn met de ontwikkeling van het platform en dat belangstellenden zich nu kunnen aanmelden. Het platform zal een vraag- en aanbodfunctie krijgen voor losse partijen op de spotmarkt en voor afspraken van de gehele legperiode. De betaling gaat via een derde partij die het geld tijdelijk beheert. Voor de spotmarkt zal er eerst een betaling moeten hebben plaatsgevonden voor levering, bij een afspraak voor een legperiode zal er een betalingstermijn worden afgesproken.

Vergoeding voor bemiddeling

Eggstrader vraagt per kilo of ei een vergoeding voor de bemiddeling, onafhankelijk van het soort ei (bijvoorbeeld biologisch of scharrelei). Het transport moeten de partijen zelf afhandelen, waarbij de kopende partij aan de hand van de postcode een afstand bij benadering te zien krijgt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht