Maatschap Feijen won de ForFarmers Agroscoopbokaal Vleespluimvee 2024. – Foto: ForFarmers PluimveeNieuws

Maatschap Feijen wint ForFarmers-award: Agroscoopbokaal Vleespluimvee

Maatschap Feijen uit Smilde (Dr.) won de ForFarmers-Agroscoopbokaal Vleespluimvee 2024. Het bedrijf van Erik-Jan Feijen en zijn zoons Stephan en Marco blinkt uit in zeer stabiele resultaten door hun continue focus op kuiken, klimaat en voeding, aldus ForFarmers.

Maatschap Feijen schakelde in 2022 over van reguliere vleeskuikens naar 1 ster van het Beter Leven-keurmerk. Het bedrijf telt vier locaties: twee in Smilde, één in Hooghalen en één in Zwiggelte. Volgens ForFarmers-specialist Erik Dinkla presteert het bedrijf goed. “Over 45 afleverronden haalde Maatschap Feijen een gemiddeld resultaat van 2.649 gram gewicht en een voerconversie van 1,936. Dit is een ideaal gewicht voor de slachterij waar zij de kuikens aan leveren.”

Dinkla benadrukt dat naast goede eendagskuikens en goed voer het management erg belangrijk is. “De bedrijfshygiëne is uitstekend en er is een goede focus op het kuiken en klimaat. Ze schatten in hoe de kuikens ervoor staan en sturen bij.”

“Toen mijn vader het bedrijf in 1987 overnam van mijn opa, had het 24 hectare grond en 30.000 kuikens. Dat zijn er daarna ruim 600.000 geworden toen we nog regulier produceerden, en nu 235.000 voor Beter Leven-keurmerk”, vertelt Stephan.

Beheer
WP Admin