Het design van de T7.300 Special Edition doet denken aan 'The Swinging Sixties', de tijd van de hippies. In die tijd werd de fabriek in het Britse Basildon gebouwd. - Foto's: New Holland MechanisatieNieuws

New Holland viert 60 jaar Britse fabriek met T7.300 Special Edition

Machinefabrikant New Holland viert het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon. Speciaal voor die gelegenheid bouwde de fabrikant een T7.300 Special Edition.

In 1964 opende fabrikant Ford een trekkerfabriek in Basildon. De vier jaar durende bouw van deze fabriek, op een terrein van 40 hectare, was een poging tot modernisering van de auto- en trekkerfabriek van Ford in het nabijgelegen Dagenham.

Sindsdien is er zestig jaar verstreken en worden er nog steeds blauwe trekkers gebouwd, al geruime tijd onder de naam New Holland. Speciaal voor het 60-jarige bestaan de fabriek heeft New Holland een T7.300 onder handen laten nemen door Centro Stile Design. 

Het design kenmerkt zich door de felle kleuren geel, roze, blauw en bruin.
Het design kenmerkt zich door de felle kleuren geel, roze, blauw en bruin.

Eenmalige uitvoering

Centro Stile Design is ook verantwoordelijk voor de Ford Silver Jubilee (25-jarige bestaan), en de New Holland Golden Jubilee (50-jarige bestaan). Met het design van de T7.300 Special Edition kijkt de fabrikant terug naar ‘The Swinging 60s’, de tijd van de hippies. De felle kleuren zijn volgens Centro Stile ‘psychedelisch’.

New Holland heeft de T7.300 Special Edition op 9 april gepresenteerd. De trekker wordt de komende tijd tentoongesteld op verschillende beurzen en shows.

Lees ook: Primeur: elektrische T3-trekker van New Holland op beurs in Turkije

 

Reacties

Beheer
WP Admin