Premium
De ontvangst en beoordeling van slachtvarkens bij de Duitse marktleider Tönnies Fleish, locatie Rheda-Wiedenbrück. - Foto: Tönnies Fleisch VarkensAchtergrond

Neergang Duitse varkensvleesindustrie zet door

Reacties

  1. Grote Duitse slachterijen investeren zelf al jarenlang, het geld verdient aan de binnenlandse boer, in productiecapaciteit in het buitenland, hiermee hebben ze de productieverplaatsing naar het buitenland in gang gezet, en daarmee de binnenlandse producent klem gezet. Hier doen de Nederlandse agrobedrijven ook vrolijk aan mee. Op deze manier financier je als eenvoudige varkenshouder je concurrentie in het buitenland en raak je je afzetmarkten kwijt.

    Landen als Spanje die al in korte tijd van een zelfvoorzieningsgraad van 60 naar 180% zijn gegaan en waar de varkenssector nog eens 4 miljard wil investeren in groei van de sector, hebben geen vlees of biggen meer van Nederland nodig. Er vinden door investeringen in productiecapaciteit in de nieuwe varkenslanden gedaan door de (oa. Nederlandse) agribusiness, productie verplaatsingen plaats.

Beheer
WP Admin