Premium
De melkveehouderij moet binnen tien jaar helemaal grondgebonden zijn, kondigen de ministers Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan. - Foto: ANP/Herbert Wiggerman/Ronald Hissink AlgemeenNieuws

Ministers: melkveehouderij binnen tien jaar grondgebonden

Reacties

 1. Betekent Grondgebonden, dat de veehouderij geen krachtvoer mag kopen en gedwongen wordt zijn eigen graan en eiwithoudende gewassen telen? Zo ja dan zal er inderdaad in no-time 20 % – 30 % minder vee per hectare gehouden kunnen worden. Als de Natuur politiek hiermee tevreden is zal er geen ruimte voor meer koeien zijn op nu nog “vrije percelen” bij akkerbouwers. Als mijn laatste suggestie klopt, betekent dit dat de Nederlandse landbouw via Natuur Lobby wordt vast gezet aangaande productie en productie methode.

 2. De volgende crisis komt eraan, als ze in het oosten genoeg rommel maken is de graanschuur voorlopig wel uit de markt en komt er hier gebrek aan grondstoffen en dus honger. misschien gaan ze er dan nog wel anders over denken.

 3. Je moet als Nederland zeker zorgen dat je niet alleen van het gas maar ook van het eten afhankelijk wordt van het buitenland……
  Nederland leerd keer op keer niks, als er een crisis is en je kunt niet in je eigen behoefte voor zien gaat het mis, kijk naar de mondkapjes, en nu het gas, dit is nog op te lossen, als we straks niks meer te eten hebben bij een volgde crisis, heb je niet 1 ,2, 3 een nieuwe agro sector op gebouwd!

  1. Jij “leerd” 😅niks Smolders, Nederland is allesbehalve zelfvoorzienend op landbouwgebied; wanneer de fossiele importkraan dichtgaat, en de krachtvoerstroom ophoudt is het over en uit met de productie hier.

  2. John Arink, als de biologische landbouw geen mest of compost meer kan aanvoeren van de gangbare landbouw is het over en uit met de biologische productie.

 4. Melkvee haalt veel betere saldo’s per hectare dan de teelt van plantaardige eiwitten voor humane consumptie. De eis naar voor volledige grondgebondenheid zal de eiwitteansitie in de weg staan.

 5. Poutin pakt een heel land, rutte is niet veel anders. We gaan naar krimp in de landbouw met hoge inflatie. Alles mag groeien en uitbreiden behalve de landbouw. Grond moet op allerlei manieren naar een lagere prijs zodat ngo en overheid weinig hoeven te betalen. Landschapsgrond en blijvend grasland is straks weinig gevraagd. Boeren hebben niks te zoeken bij vvd , cda en cu.

 6. Hier schrik ik wel van.
  De sociaal-economische lijken niet onderzocht te zijn
  Dat aspect kan bepalen in hoe verre beleid mag gaan

Beheer
WP Admin