Premium
Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof, vrijdagmiddag bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Minister houdt vast aan kritische depositiewaarde (KDW)

Reacties

 1. @ Even anders
  ….aan jou de vraag om te beantwoorden…waarom met dierlijke mest wel een zogenaamd stikstof probleem en met humane of dierlijke mest niet….

 2. Uit de EU? we zijn een export land. Lijkt mij dat dit nooit de oplossing kan zijn. Maar wel beleid op basis van feiten en geen metingen boven riool overstorten etc

 3. Europa is groot met veel verschillen tussen de regio’s. Je kunt normen niet in alle landen gelijkstellen. Lapland is anders dan het ruhrgebied en de normen horen dan ook anders te zijn. Als je dat vraagt en uitlegt zal europa dat begrijpen en krijgen. Tenzij je niet wilt….

  1. Het probleem is dat we al 40 jaar de andere kant op hebben gekeken en door de sterke boerenlobby nooit de nodige maatregelen hebben genomen, die kan en wil van der Wal niet uitleggen en dat valt ook niet uit te leggen

 4. Deze hele discussie geeft een paar dingen aan:
  1. Van der Wal wil niet!
  2. Wat is het nut van Nederland in Europa, als afspraken zo’n drastische gevolgen hebben, moet je ze kunnen aanpassen! Zo niet, dan heeft Europa netto geen toegevoegde waarde meer!
  3. De hele kamer is bang dat BBB en Ja21 straks een meerderheid in de 2e kamer krijgen. 50% van de bevolking staat nu al achter de boeren en als we niet zo’n linkse media hadden (met de NOS voorop) dan was het nog meer.
  4. Als de Van der Wal, Klaver en … het niet op de inhoud kunnen winnen, gaan ze BBB op het proces proberen te pakken. Want het proces daar zijn ze meester in, het resultaat (een geloofwaardige politiek) dat zien ze al jaren niet meer.

  1. Beste Leo
   Als rechtgeaarde Nederlander ben ik begaan met de natuur en biodiversiteit, daarom hoop ik dat de BBB een kamer meerderheid krijgt dan worden alle natuurgebieden afgewaardeerd en mogen boeren alle door hun geproduceerde dierlijke mest uitrijden.
   Klein probleempje we worden uit de EEG geknikkerd en zullen dus voor wereldmarktprijzen melk boter kaas en eieren buiten de EEG moeten afzetten dat geld dan voor 80% van de productie de melkprijs zakt dan naar 30 dollarcent is 28 eurocent. Ik geef je op een papiertje dat er na een paar jaar bijna geen boer meer over is.

 5. UNFORME EU regelgeving. Alle landen dezelfde maat en meetmethode. WAAROM
  Nederland 100 keer strenger ??? WAAR zijn de monitorisch rapporten van de afgelopen 25 jaar ? Wat hebben de vele investeringen in milieu opgeleverd ? OF is er nooit eerlijk depositie in Natura2000 gemeten ????? Belachelijk dat ik dat als BOER moet opzoeken ! DELEN van de info is waar de boeren en burgers recht op hebben.

  1. Omdat Nederland het slechtste jongentje van de klas is nergens is de waterkwaliteit zo slecht als hier, bijna nergens is de stikstofuitstoot zo hoog als bij ons, daarom moeten we aan strengere regels voldoen.
   Als we in de afgelopen 40 jaar het nodige hadden gedaan dan drastische maatregelen nu niet nodig geweest. Wat betreft de meetmethodes als de uitkomst van de metingen de boeren niet aanstaat dan deugt de meetmethode niet.

 6. De minister heeft gewoon gelijk .
  Kan BBB wel zeggen kijk eens naar de Fransen maar in Frankrijk krijgt 50% van de krw wateren het predikaat goed in Nederland 1% .dus wat zeggen de Fransen als ze iets wijzigen.
  Kijk eens naar de Nederlanders.
  En uitgel*ld ben je

  1. kijk dan ook eens hoeveel de waterschappen gereinigd lozen en waar de kwaliteit het belabberdst is. en waar geen veehouderij is en toch slechte kwaliteit.
   Nederland is het riool van Frankrijk en Duitsland, water komt al met een slechtere kwaliteit het land in dan dan wat hier is toegestaan. ga eens meten hoeveel er afkomstig is van de huishoudens wat die allemaal lozen. er zitten medicijnresten etc in het water die alleen bij de mens gebruikt wordt en niet in de veehouderij

  2. Ik ben het met je eens maar op dit podium is gelijk hebben bijna hetzelfde als anti boer zijn, ik ben heus niet tegen de boeren sterker nog ik moet indirect mijn inkomen ook van de boer hebben, maar de boeren moeten begrijpen dat de stikstofuitstoot drastisch omlaag moet wil de rest van de Nederlanders en dat is 99,3 % niet voor een onomkeerbare Milieuramp te komen te staan.

 7. Ächtereenvolgende voorgaande ministers hebben dit ook geprobeerd in Brussel?? Kunnen daar ook Wob verzoeken voor aangevraagd worden? Dan hebben we op papier wat er werkelijk over gezegd is van beide kanten. En ja, de laatste ministers waren nou ook niet echt ministers die voor de landbouw op kwamen, als die in Nederland al telkens zeggen dat de boer het water, de natuur en de lucht vervuild, dan gaan ze daar in Brussel daar ook maar vanuit en zo komen we aan “huiswerk”.

  1. Als we niets met Brussel te schaften willen hebben gooien ze ons eruit stikstof probleem opgelost

  2. Gooiden ze ons er maar uit! Slechter voor de boer ( dus ook burger) kan het nooit worden!!!!

Beheer
WP Admin