Premium
Donald Pols, directeur Milieudefensie, bij de rechtbank na afloop van de uitspraak dat Shell de CO2-uitstoot die het veroorzaakt drastisch omlaag moet brengen. AlgemeenNieuws

Milieudefensie mikt ook op zuivel- en vleessector

Reacties

  1. @Hendrix. Werkgelegenheid? Wordt steeds verder afgebouwd door implementatie van Automatisering en Robotisering. Zie maar hoeveel mensen er op de wereld rondlopen zonder werk, omdat er geen werk is. Als we zouden beginnen met alle mensen zonder werk mondiaal in te zetten voor voedselproductie hadden we minder brandstof nodig en meer mensen die hun kostje verdienden zonder hand op houden.
    Als we de ingeslagen weg blijven volgen, zal de groep zonder werk en inkomen stijgen en daarmee de mondiale volksverhuizing exploderen. Om van de sociale en economische ongelijkheid maar te zwijgen.
    In het verleden heeft soort gelijke situaties altijd geleid tot Opstand, die meestal eindigde in een bloedig gevecht (oorlog).

  2. Hoe lang duurt het nog voor de mensen aan de beurt zijn? Ieder mens stoot bij iedere ademhaling CO2 uit en dat kan over het jaar aardig oplopen en dat X 17.000.000 wordt een aardige CO2 bubbel. En dan te bedenken dat er tot 2030 nog de nodige miljoenen mensen bij komen in Nederland. Tijd voor een proces om deze uitstoot aan banden te leggen. Helaas voor een dergelijk proces zal Milieu federatie geen subsidie ontvangen en ook onze Groene Vrienden en Vriendinnen hebben geen zin in gezinsbeperking. Groei aantal mensen is nl. garantie voor meer omzet en dus meer Economische groei.

  3. Meneer Pols en zijn aanhang leken wel gedrogeerd, hoe kun je nu juichen. Hele hordes jonge mensen uit de stad juichen mee voor hun zgn gouden toekomst. Niet wetende dat ze hun toekomst daarmee verknallen met die linkse domkopperij, straks onbetaalbare huisvesting en een toekomst in arremoe.

    1. HaHa Pestman, daar maken wij Nederlanders ons geen zorgen om niet om. Het Nederlandse volk is dermate hypocriet dat vakantie’s massaal worden geboekt, want we zijn er vreselijk aan toe na deze jaren die erger waren dan de jaren 40-45. Het was verschrikkelijk zwaar voor het volk. Hu Hum.
      Dat het nieuws uit Suriname waar het slecht gaat door de corona die daar nu gigantisch om zich heen slaat geen impact heeft op ons is duidelijk. In plaats van nu direct hier het vaccineren wat te vertragen en Suriname onmiddellijk helpen met vaccin is niet aan de orde in Nederland. De jeugd hier kan wel even een maandje langer wachten op vaccin, nu moeten we Suriname helpen. Vakantie boeken zodat we eind Juni en Juli en Augustus aan de Middellandse Zee liggen te bakken is prioriteit nummer 1.
      We moeten ons diep schamen mede Nederlanders in Nederland.

  4. @ Bennie. Wat geef jij nou weer voor domme reactie. In een discussie over een eventuele claim van milieudefensie laat jij je eigen agrosector opsplitsen in wel of niet bio. Was heel niet aan de orde.
    Beter zorgen dat je als landbouw zoveel mogelijk eenheid vormt, daar kom je veel verder mee.

  5. Geldt dit alleen voor Nederland of alle landen ter wereld.Dan is het niet erg voedsel tekorten zijn alleen maar goed voor de boeren.In de hongerwinter betaalden mensen graag 25 gulden voor 1 brood of 1 kg aardappels,dat hoeft ook weer niet maar dat er schaarste komt is zeker en betwijfel of de mensen dan nog zo hard weg lopen met milieudefensie.De kunstmestfabrieken willen ze ook aanpakken.Zonder kunstmest en mest groeit er niks meer en zitten we straks met 8 miljard mensen die nikks of veel te weinig te eten hebben!

    1. @Bol, ja we weten allemaal wat er dan gaat gebeuren.
      De pleuris breekt dan uit en we slaan elkaar de kop in.
      Het is echt niet meer te geloven maar het heeft er alle schijn van dat vele elite bestuurders knetter gek zijn geworden.

  6. wanneer een bedrijf dit verliest, onmiddelijk consumentenprijzen verdubbelen en importheffingen op gelijke producten.
    Op elk product vermelden dat prijsstijging te danken is aan consument zelf die postcodeloten koopt waarvan al die rechtszaken gefinancierd worden.

    1. @Kremer, daar heb je helemaal gelijk in. Het proces van verandering is geen gelijdelijk wereld proces.
      Naast voedselschaarste wordt Europa te duur en onbetaalbaar om te leven te wonen te werken en handel te drijven.

  7. We hoeven ons niet zo druk te maken over mileudefensie want shell gaat in hoger beroep en dat zullen ze wel gaan winnen

  8. Lees het proefschrift van Meino Smit en het wordt duidelijk dat de zgn hoogproductieve landbouw verre van energieefficient is, en dus een enorme broeikasgasproducent is.

    1. En biologisch is nog veel minder energie-efficiënt. Je moet immers veel meer hectares bewerken voor hetzelfde voedsel.

  9. Dit land heeft helemaal geen regering meer nodig.Hier worden bedrijven en overheden gedicteerd door milieu dictators.

  10. en dan moeten ze wel alle cijfers meenemen ook de opname van CO2 door de gewassen, en die vergeten ze maar al te graag.
    Misschien moeten ze dan ook gelijk google, Microsoft en consorten aanpakken. hun data centra verbruiken gigantische hoeveelheden stroom, en drinkwater.

    1. Beste Weg . Ik zou deze mensen met hun milieu lobby wel eens intensief hun gangen na laten gaan zover dat toelaatbaar is en mag . Denk dat zij niet op water en broed leven . En niet altijd te voet of met de fiets gaan , vakantie reizen overslaan . Wat voor auto rijden ze en ga zo maar door . En wat Dreissen aangeeft ze zullen van computer enz ook gebruik maken . . En dan de vraag hoe komen ze aan hun inkomen . Is dat geld verdiend met door hun aangewezen als vervuilers . Dan zijn ze net zo medeplichtig als de zogenaamde vervuilers want zij profiteren hier dan ook van ( loon of uitkering maakt niet uit ). Er zal wel wat moeten gebeuren . Maar als dit via de gang naar de rechter moet is er in dit land of in Europa iets goed fout . We stellen eïssen aan bedrijven maken wet en regelgeving die voor de een wel geld en voor de andere weer niet . De een sector moet wel vergunningen hebben en de andere weer niet of minder streng . Het lijkt dat de landbouw en veehouderij niet gewenst is op veel plaatsen . Nu dit met Shell is een begin van tijdperk dat mogelijk de sanering van heel de economie in gang kan zetten als in andere delen van de wereld minder wetten er regels zijn . Dit kan alleen maar doorgaan als we met zijn alle de extra kosten in de prijs van het eind product willen betalen . Maar als elders goedkoper ingekocht kan worden vrees ik de gevolgen . En zullen er mensen zijn die part nog schuld hebben met water en brood in leven moeten blijven . De werkgelegenheid ?

Beheer
WP Admin