Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Mijn moeder is voor mij met het bedrijf doorgegaan’

Sinds het overlijden van vader Willy 5 jaar geleden, runt moeder Miranda (48) de boerderij met hulp van een vaste bedrijfsverzorger. Robin (16) helpt ’s avonds met het melken in de 2×7-melkstal (visgraat) en springt in de weekenden en de vakanties bij.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik…

“Ik wil graag met melkrobots werken. Daarmee ben je een stuk flexibeler. Het melken duurt nu iedere keer 2 tot 2,5 uur. Daarnaast wil ik me graag verder in de fokkerij verdiepen. Dat vind ik een leuk aspect aan de bedrijfsvoering. Ik wil een veestapel die bij het bedrijf past, met koeien die de productie aankunnen.”

Over 5 jaar…

“Ik hoop dat we dan zijn overgestapt op robotmelken. De jongveestal is dan ook gerenoveerd. Daar gaan we ons binnenkort op richten. Ik weet nog niet of ik dan al klaar ben met school. Ik zit nu pas in het eerste jaar van mijn opleiding en weet nog niet of ik hierna naar de hogere landbouwschool ga.”

Stel dat je een miljoen wint in de loterij, waar geef je het dan aan uit?

“Afgezien van de robots en de jongveestal wil ik ook graag investeren in nieuwe sleufsilo‘s. We hebben nu één sleufsilo in gebruik en werken met meerdere kuilplaten. Ik zie zeker de voordelen in van extra sleufsilo‘s.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin