MechanisatieNieuws

Miedema vulband laadt pootmachine rap

Winsum (Frl.) – Miedema introduceert de ‘planter fillers’ (pootmachinevullers) ME60 PF en ME80 PF. Met transportbanden van 6 en 8 meter sluiten ze naadloos aan op de kipper en draaien de pootmachine met grote capaciteit én productvriendelijk vol pootgoed.

In de praktijk is een boer vaak de nodige tijd kwijt aan het opstellen van de transportband. De Miedema’s staan op een draaibaar transportframe. Draaien en zwenken doet de gebruiker hydraulisch met enkele hendels; trekken en sleuren aan de transporteur is verleden tijd. De vulbanden werken met hydraulische en elektrische aandrijving. De bandsnelheid is daarmee nauwkeurig instelbaar. Om schade aan het pootgoed te voorkomen eindigt de vulband met een knik, wat de valhoogte vermindert. Een hoge en brede invoertrechter gaat morsen tegen. De traploos instelbare snelheid van de trogbanden levert een dikke productstroom op.

De transportband is uiteraard voor meer doelen inzetbaar dan het vullen van de pootmachine – als extra transportband bijvoorbeeld, of om grond af te voeren. Of je draait er kisten mee vol. Dankzij de grote transportwielen is de ME Planter Filler goed hanteerbaar op ruwe, onverharde ondergronden. Als optie is een verzinkte overkapping leverbaar die stof en nattigheid weghouden van het product.

De ME60 PF kost €13.250 excl. btw, de ME80 PF staat voor €15.500 op de prijslijst. Overkapping kost een extra €660.

Beheer
WP Admin