Premium
Michaël Wilde, directeur van ketenorganisatie Bionext: "Biologisch past naadloos in de Europese plannen voor verduurzaming van de landbouw. In die zin zie ik het als een logische stap." AlgemeenInterview

Michaël Wilde (Bionext): ‘Biologisch biedt eerlijk verdienmodel’

Reacties

  1. Er is een landbouwkundige grens aan de omvang van de biologische landbouw. Als er te veel biologische bedrijven zijn, dus te weinig gangbare bedrijven, dan is er onvoldoende mest en compost om de biologische productie op peil te houden.

    1. En over rendement van bepaalde teelten word niet gepraat.

      Met de grondprijzen in Nederland voor landbouwgrond is biologisch totale waanzin. Icm de opbrengsten/verdiensten.

  2. Wat ik toch zo mis in deze discussie de voedselzekerheid, voedselveiligheid en betaalbaarheid. In Nederland al een grote groep die moet aankloppen bij de voedselbank. In de wereld dagelijks duizenden mensen dood aan honger. Alleen al in ons land verdwijnen er jaarlijks duizenden hectares voedsel productie grond voor huizen, werk, wegen, natuur, recreatie en energie opwek. En dan een groeiende bevolking in ons land en in de wereld lijkt het me een relevant onderwerp om dit in de discussie van voedsel productie mee te nemen.

  3. Wat ik toch zo mis in de discussie is de betaalbaarheid, voedselzekerheid en voedsel kwaliteit. Alleen al in ons land al 180000 mensen bij de voedsel bank en dan nog een grote groep mensen die er eigenlijk ook heen moeten vanwege schaamte niet aankloppen. Maar ook de mensen die in de wereld sterven van de honger is enorm. En dan te weten dat de wereldbevolking groeit en vanwege klimaat er gebieden zijn die straks er meer landbouwgeschikt zijn. Alleen al in Nederland verdwijnt er Jaarlijks duizenden hectares voedsel productie grond tbv wonen, werken, recreatie, infrastructuur, natuur of energie opwekken.

  4. @Hilhorst als we de weg inslaan van Bionext zal het net gaan als met groene energie. Meer productie dan we kunnen afzetten. Bij biologische voeding zal de koopkracht van de consumenten de boerenprijs en bij de groene energie is de transport van producent tot gebruiker de beperkende factor. Het wens denken van de politiek onder druk van de activisten lopen ver voor de praktische mogelijkheden uit en maken daarmee hun eigen beleid tot een lachertje.

  5. Ik ben zelf biologisch het is een hoop werk moeilijk om aan personeel te komen, mensen blijf aub gangbaar anders ben ik straks aan het werk voor gangbare prijzen. Dus gun ons als bio ook een verdienste

Beheer
WP Admin