Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Meststoffen Nederland: basis organische mest

De basisbemesting moet bestaan uit onbewerkte organische mest en op maat aangevuld worden met hoogwaardige bewerkte meststoffen. Hiervan kan de oorsprong ook organische mest zijn.

Dat vindt Meststoffen Nederland, de belangenorganisatie van de meststoffensector in Nederland. De organisatie stelde een nieuwe visie, Kunstmest 4.0, op waarin haar standpunt ten opzichte van kringlooplandbouw staat beschreven. De minerale meststoffensector zou een bepalende bijdrage kunnen leveren voor de ontwikkeling van minerale meststoffen uit circulaire grondstoffen.

In politiek Den Haag wordt een onnodige tegenstelling gecreëerd tussen organische mest en kunstmest

Anthony Zanelli, voorzitter van Meststoffen Nederland

Kunstmest en organische mest vullen elkaar aan

Meststoffen Nederland wil vooral af van de tegenstelling tussen kunstmest en organische mest, omdat die elkaar juist kunnen aanvullen, aldus de organisatie. “In politiek Den Haag wordt een onnodige tegenstelling gecreëerd tussen organische mest en kunstmest. Maar de een kan niet zonder de ander. Om dit te doorbreken willen wij als Meststoffen Nederland naar een nieuwe situatie”, aldus Anthony Zanelli, voorzitter van de belangenorganisatie. Centraal daarbij staat het doel om meer circulaire grondstoffen te gaan benutten en het advies om meststoffen toe te passen volgens ‘de juiste middelen, in de juiste hoeveelheden, op de juiste plek, op het juiste moment.’

Een overzicht van de kunstmestprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin