RundveeNieuws

Melkveehouders tevreden met emissiearme vloeren

Beltrum – Melkveehouders zijn over het algemeen tevreden over hun emissiearme vloeren. Dat blijkt uit een enquête onder 51 melkveehouders.

De enquête maakt onderdeel uit van de afstudeerscriptie van Ruud Reijerink, student aan de CAH Villentum in Dronten, in opdracht van bouwkundig teken- en adviesbureau AR in Beltrum.

Van alle veehouders geven er 48 aan tevreden te zijn met hun keus. 45 van de veehouders zouden, als zij opnieuw mochten bouwen, voor dezelfde vloer kiezen. Opvallend is dat alle gebruikers van de emissiearme roostervloeren aangeven weer voor dezelfde vloer te kiezen. Bij de gebruikers van emissiearme sleuvenvloeren, dichte vloeren of dichte vloerdelen ligt dit percentage lager.

Als belangrijkste eigenschappen voor de keuze van de emissiearme vloer worden beloopbaarheid en dierenwelzijn genoemd. Nog niet de helft van de veehouders noemt prijs als zwaar meewegende eigenschap. Als belangrijkste adviseur noemen de geënquêteerden collega-veehouders. Op ruime afstand volgen de leverancier en bouwkundige adviseurs.

Als verbeterpunten voor de vloeren worden een te snel opdrogende vloer en een niet goed werkende mestrobot –schuif en een te gladde vloer genoemd.

Beheer
WP Admin