Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Melkprijs Vreugdenhil zakt € 5,50 in maart

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs voor maart met € 5,50 en komt uit op € 48,97 per 100 kilo melk. Melkveehouders die recht hebben op weide- en duurzaamheidstoeslag, kunnen dat nog op zien lopen tot € 51,07 per 100 kilo melk.

Vreugdenhil volgt hiermee andere zuivelverwerkers die voor maart een flink lagere melkprijs afgeven, maar komt lager uit dan FrieslandCampina, A-ware en Arla Foods.

Lees verder onder de grafiek

Biologische melkprijs zakt licht

De biologische melkprijs van Vreugdenhil voor maart staat op € 64,67 per 100 kilo melk. Dat is een daling van 67 cent ten opzichte van de € 65,34 in februari. In vergelijking met de melkprijs van januari daalt die van februari met € 2,48. Gemiddeld over de eerste drie maanden komt de berekende prijs uit op € 65,95. Dat is bijna € 8 hoger dan over dezelfde periode vorig jaar.

Vreugdenhil liep dit jaar een maand achter met het bekendmaken van de biologische melkprijs, maar trok dit bij de publicatie van de melkprijs van maart weer gelijk. Vreugdenhil gebruikt vanaf deze maand hetzelfde systeem als bij reguliere melkveehouders om de melkprijs aan biologische melkveehouders te communiceren.

De bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is inmiddels in mindering gebracht.

Lees ook: Rabobank verwacht herstel melkprijzen vanaf april


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin