Foto: Misset RundveeNieuws

Melkprijs DOC juni ruim € 1 hoger

DOC verhoogt de melkprijs voor juni met € 1,08 en betaalt een basis melkprijs uit van 46.60 per 100 kilo melk uit. Melkveehouders die participeren in het Tuurlijk!-programma kunnen dit bedrag op zien lopen tot maximaal € 53,60 per 100 kilo melk.

Kaas vanaf deze maand verkrijgbaar

Sinds begin juni is de duurzamere kaas van dit programma te verkrijgen in de Jumbo-supermarkten in een samenwerkingsverband met DOC en Uniekaas Holland. Melkveehouders die niet meedraaien in dit programma kunnen met toeslagen voor VLOG en klimaat een maximale melkprijs van 50,10 per 100 kilo melk behalen. Gemiddeld over het eerste halfjaar bedraagt de basismelkprijs € 44,88 per 100 kilo melk. Dat is € 2,40 minder dan vorig jaar.

Inmiddels is het prijspeil in juni overigens € 8 hoger dan in juni van 2023. DOC verhoogt net als A-ware, Vreugdenhil en Milcobel de melkprijs met meer dan één euro. Andere verwerkers verhoogden tussen € 0,50 en € 0,80 per 100 kilo melk. De bovengenoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo per jaar en zijn exclusief btw. De bijdrage van € 0,055 per 100 kilo melk aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin