Premium
Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Meer koeien als bescherming tegen inflatie…?’

Reacties

 1. Het ontlopen van inflatie heb ik eind vorige eeuw in Belarus gezien. Iedereen met geld na verkoop van goederen kocht hiervoor gewilde producten (bouwmaterialen) die behielden hun waarde in dat land omdat hier veel import bij zat en dus met harde valuta de lokale markt op kwam. Hiermee hadden de boeren het inflatie spook beteugeld en ze behoefden niet te investern in bewaring van hun eigen producten, wat risico en investeringen met zich mee bracht. Het verkopen van je eigen product op het moment dat het geld nodig is voor benodigde uitgaven is een oplossing die zich in veel agrarische landen heeft bewezen.

 2. Het verhaal klopt wel maar het heeft ook iets van een piramide spel. Die koeien worden duurder omdat er steeds meer spaarders aangespoort worden om koeien te kopen. Als die vraag inklapt omdat het koeienvoer op is of te duur wordt, dan klapt ook de waarde van die koeien ineen.

 3. Kortzichtig denken zolang er in Afrika regen valt gaat het nog goed .
  Zo niet sterft de veestapel.
  Nu naar Nederland als de derogatie niet verlengd wordt kunnen een hoop koeien gelijk naar de slachtbank.
  Goed voor de boeren die hun zaakjes op orde hebben.
  De melk wordt duurder.
  Slecht voor diegene die dat niet heeft .
  Het vlees wordt goedkoper.
  Had je dus beter kunnen investeren in grond of in koeien???????

 4. Recent werd nog veelvuldig gerapporteerd dat de Nederlandse melkprijs naar ongekende hoogte is gestegen door een landelijke productiedaling van 3%. Die drie procent wordt bij het houden van meer koeien weer veelvuldig ingevuld en daarmee worden de hoge melkprijs en de verdienste van de boer weer de vernieling in geholpen.

Beheer
WP Admin