Opladen af land vroege aardappelen. - Foto: Bert Jansen AkkerbouwNieuws

McCain verhoogt contractprijs oogst 2022 opnieuw

Aardappelverwerker McCain verhoogt de contractprijs voor oogst 2022 extra met € 2,50 per ton in de af-landperiode en met € 5 per ton voor leveringen uit de schuur.

“Wij zijn in januari uitgekomen op een verhoging waarmee de telers geholpen worden om de kostprijsstijgingen te compenseren. We willen ze daarmee blijven motiveren om op rendabele en duurzame manier aardappelen te telen,“zegt Jelle Alkema, Manager Operations en verantwoordelijk voor de inkoop bij McCain Nederland. “Gezien de laatste ontwikkelingen hebben we besloten onze contractprijzen naar boven aan te passen. Dit om in lijn te blijven met de ontwikkelingen in de markt.”

Vasteprijscontracten Innovators en Fontanes

Voor Innovators biedt de verwerker in de af-landperiode € 140 per ton. Het vasteprijscontract wordt in week 17 en week 26 respectievelijk aangeboden voor € 197,75 en € 239,50 per ton, inclusief mechanische koelingstoeslag. Voor Fontanes komt contractprijs op € 122,50 per ton in de af-landperiode. En week 17 en week 26 is dat respectievelijk € 175,15 en € 216,95 per ton, inclusief mechanische koelingstoeslag.

Beheer
WP Admin