De huidige voorzitter van LTO Nederland, Sjaak van der Tak, zal zijn functie officieel neerleggen op 1 januari, na drie jaar voorzitterschap. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

LTO zoekt boegbeeld en verbinder als nieuwe voorzitter

LTO Nederland is gestart met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter: iemand die gezag heeft binnen de land- en tuinbouwsector, een netwerk in Den Haag bezit, en een natuurlijke verbinder is. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 4 december.

LTO Nederland heeft een functieprofiel opgesteld voor de nieuwe voorzitter. De belangenbehartiger zoekt iemand met kennis van de agrarische sector, bestuurlijke ervaring, een netwerk in Den Haag en bestuurlijke ervaring. De ideale voorzitter is voor LTO iemand die impact weet te maken, zowel in binnen- als buitenland bij leden, media en belanghebbenden. Net als 3 jaar geleden moet de voorzitter kunnen ‘verbinden’. Oftewel: rechtdoen aan de diverse ondernemers in de land- en tuinbouwsector. Tot slot moet de voorzitter iemand zijn die benaderbaar is en leiding geeft aan de belangenorganisatie.

Lees verder onder de afbeelding

Afbeelding: LTO Nederland
Afbeelding: LTO Nederland

Selectieprocedure nieuwe voorzitter LTO

Leden van LTO kunnen meedenken over de selectieprocedure via een enquête die in december onder hen wordt verspreid. Ze kunnen aangeven welke aspecten zij belangrijk vinden bij de keuze van een voorkeurskandidaat. Vervolgens zal een speciale vertrouwenscommissie de kandidaten beoordelen, waarna de ledenraad de uiteindelijke voordracht zal doen. Deze is naar verwachting in april 2024 gereed.

De huidige voorzitter, Sjaak van der Tak, zal zijn functie officieel neerleggen op 1 januari, na drie jaar voorzitterschap. Drie weken geleden maakte Van der Tak bekend dat hij zich niet herkiesbaar stelt. Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord, zal vanaf 1 januari de rol van waarnemend voorzitter op zich nemen en fungeren als het eerste aanspreekpunt van de organisatie tot de nieuwe voorzitter aantreedt, wat naar verwachting in mei volgend jaar zal zijn.

Reacties

Beheer
WP Admin