Premium
Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

LTO Noord-regio’s vragen langere uitrijtermijn mest

Reacties

  1. Cumela is tegen; ze vrezen voor hun eigen hachje, als er meer wordt uitgereden dit jaar, dan is er minder opslagruimte van nodig van hun en hebben ze volgend jaar minder te transporteren. Rovers !!

  2. Als je de pech had dat je in Augustus nog een bui regen kreeg van 90 mm.ben je maar wat blij als je in September nog mest uit mag rijden.En die mest is zeker niet verloren,door de groeizame zomer zit er maar weinig stikstof in de bodem en met een lichte drijfmest gift groeit er nog een aardige snee gras.

    1. Precies, de grond is nog te nat om te maaien even geduld nog en waarschijnlijk net te laat voor een kleine mestgift, kunstmest dan maar?

  3. Is dit nodig, wat is nut van een mestgift in september 0,0 het is dus enkel bedoeld om de mest kwijt te raken (dumpen) de vraag om ontheffing snap ik dan ook totaal niet. Je geeft hier de mensen die vinden dat grond onnodig (en te veel )bemest word een handvat waarmee ze aantonen dat dit ook zo is.

  4. Direct aanvragen, ook vergroening komt in de knel op grond van 55% afslibbaar dreigt inzaai na 1 september, 8 weken blijven liggen? Wordt wel laat voor deze grond namelijk

Beheer
WP Admin