Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

LTO-geitenhouderij niet in paniek door standstill Gelderland

De nieuwe LTO-vakgroepvoorzitter geitenhouderij Jos Tolboom is niet bang dat het op slot zetten van de sector door de provincie Gelderland de toekomst van de geitenhouderij bedreigt.

De standstill geldt voor een half jaar. De provincie laat in die periode geen nieuwe bedrijven toe en bestaande bedrijven mogen niet meer uitbreiden. Binnen dat half jaar bereiden Gedeputeerde Staten een aanpassing voor van de Verordening Ruimte van Gelderland en zullen Provinciale Staten deze vaststellen.

Tolboom, zelf geitenhouderij in het Utrechtse Hoogland, verwacht dat de standstill na een halfjaar weer zal worden opgeheven. Tolboom is sinds 1 september de nieuwe LTO-geiten-voorman. “Gelderland heeft dit besluit genomen, omdat men bang is dat Brabantse geitenhouders zich willen vestigen in Gelderland, omdat Brabant enkele maanden geleden besloten heeft tot een standstill in de geitenhouderij.”

Geitenhouderij tot 2020 op slot

Brabant heeft de geitenhouderij tot 2020 op slot gezet. “We hebben goed contact met de provincie Gelderland, en ik verwacht dat de Gelderse geitenhouders niet al te veel problemen zullen krijgen met hun bedrijfsvoering en dat er over een half jaar een goede oplossing is.”

Beheer
WP Admin