VarkensNieuws

Leveranciersvereniging StarFarmers Vion definitief opgericht

Boxtel – De ruim 150 varkenshouders die produceren voor het Good Farming Star-concept van Vion zijn nu officieel verenigd in de leveranciersvereniging StarFarmers.

Dat heeft Vion bekend gemaakt. Door binnen StarFarmers samen op te trekken, kan de slagkracht van de varkenshouders worden vergroot en kan het Good Farming Star marktconcept verder worden versterkt.

Met de oprichting van de vereniging is het eind vorig jaar gecommuniceerde voornemen van de varkenshouders zich te verenigen bekrachtigd. De vereniging is directe gesprekspartner van de overige ketenpartijen én andere stakeholders. Vion Food blijft als ketenregisseur eindverantwoordelijk voor het concept.

De vereniging wil in samenwerking met Vion Food en de afnemers zich in de komende jaren richten op het verder ontwikkelen van het marktconcept.

Het bestuur wordt gevormd door Good Farming Star varkenshouders Dick van der Vegt, Jaap Kreuger, Willem van Cuijk, Tom Derikx en Eric van den Hurk. Het bestuur zal regelmatig overleggen met verschillende ketenpartijen en NGO’s, zoals de Dierenbescherming en de overheid. Het bestuur wil eenmaal per jaar een algemene ledenvergadering organiseren.

Beheer
WP Admin