AlgemeenNieuws

Leden veiling FloraHolland nemen hun verlies

Aalsmeer – De bloemenkwekers die zijn aangesloten bij veilingbedrijf FloraHolland tasten in de buidel om het verlies over 2013 te dekken. De telers stemden donderdagavond in met een voorstel van de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld om samen €11 miljoen bij te dragen. Het overige deel van €15,6 miljoen wordt uit de algemene reserve betaald, zo liet FloraHolland weten.

De leden stemden vorige week nog tegen een voorstel waarin ze twee keer zoveel zouden bijdragen. Het plan dat donderdag werd voorgelegd kon op meer applaus rekenen: van de 372 telers stemde 78 procent ermee in.

Het verlies van FloraHolland kwam vooral door een grote reorganisatie. Die kostte 200 medewerkers hun baan. Over het sociaal plan voor hen raakte het veilingbedrijf begin dit jaar in conflict met de vakbonden. Na een staking werden ze het alsnog eens over een hogere ontslagvergoeding.

Inmiddels maakt het bedrijf weer winst. “We liggen zelfs iets voor op de resultaten zoals we die gepland hadden”, zei een woordvoerder.

Beheer
WP Admin