Tijdens de Eima in het Italiaanse Bologna was de Rex 4 Electric voor het eerst te zien voor het publiek. Foto's: Margriet Nijenhuis. MechanisatieNieuws

Landini Rex 4 Electra gepresenteerd op Eima

Trekkermerk Landini presenteerde de Rex 4 Electra aan het publiek tijdens de Eima. Deze hybride trekker won vorig jaar al de internationale Eima Innovation Award. Een prijs is nog onbekend, maar de trekker is leverbaar in 2023.

De Landini Rex 4 Electra werd eerder al digitaal voorgesteld. Tijdens de Eima in het Italiaanse Bologna was hij voor het eerst te zien voor het publiek. De naam Electra is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen. Let wel, het is geen ‘trekker met een stekker’. Onder de motorkap ligt een 110 pk dieselmotor. Tussen de Power Shuttle-transmissie van de trekker en de motor zit een generator. Die zorgt voor de stroomvoorziening van de elektromotoren in de voorwielen. Landini gebruikt de elektrische voorwielaandrijving ook om energie terug te winnen bij het vertragen en afremmen.

Lees verder onder foto

De naam Electric is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen.
De naam Electric is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen.

Bediening met joystick

De Power Shuttle versnellingsbak heeft 36 versnellingen voor- en 12 achteruit. Bediening gaat met een joystick. De hydrauliek-opbrengst is 82 l/min met daarnaast 32 l/min beschikbaar voor het sturen. De aftakas is er standaard met 540 en 540E, en optioneel 540/1.000 toeren.

Beheer
WP Admin