BASF is groot in gewasmiddelen. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenNieuws

Landbouwdivisie BASF begint 2017 met hogere omzet

Hogere verkoopvolumes en positieve valuta-effecten zorgden bij chemiereus BASF in het eerste kwartaal voor een hogere omzet in het landbouwsegment.

Het Duitse concern noteert ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar een plus van 4%, waardoor de omzet aan gewasbeschermingsmiddelen en aanverwante producten uitkwam op € 1,9 miljard. De operationele winst (ebit) daarentegen stelde met een daling van € 58 miljoen naar € 533 miljoen teleur.

De daling was volgens de toelichting bij de cijfers een uitvloeisel van een andere productmix, waarop de marges lager uitpakten. Tevens stegen de kosten wegens het opstarten van nieuwe fabrieken.

Fungiciden in China

De omzetgroei werd gehaald in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Oceanië, Afrika en het Midden-Oosten. Onder meer de vraag naar fungiciden in China nam bijvoorbeeld duidelijk toe. Ook de invoering van nieuwe middelen, zoals de onkruidbestrijder EngeniaTM, zorgden voor een positieve trend. Alleen in West-Europa zette het concern minder middelen af. In Oost-Europa was de omzet nagenoeg stabiel.

Beheer
WP Admin