Foto: Canva MechanisatieAchtergrond

Kubota met Microsoft in kunstmatige intelligentie

Trekker- en machinebouwer Kubota en Microsoft beginnen een AI machine learning lab. In dit laboratorium krijgen productontwikkelaars training in het creëren van kunstmatige-intelligentietechnieken.

Kubota wil de innovaties op IT-gebied versnellen met behulp van de knowhow van Microsoft. - Foto: Kubota

Kubota wil de innovaties op IT-gebied versnellen met behulp van de knowhow van Microsoft. – Foto: Kubota

Kubota Corporation en Microsoft kondigden een meerjarige strategische alliantie aan om de digitale transformatie van Kubota te versnellen. Kubota zet daartoe zijn IT-infrastructuur over op het Microsoft Azure-cloudplatform. Door te standaardiseren op Azure wil Kubota de bedrijfsvoering stroomlijnen, innovaties versnellen en overschakelen op een oplossingsgericht model. Beide partners gaan samen kunstmatige intelligentie (AI, artificial intelligence) ontwikkelen voor bedrijven op het gebied van voeding, water en milieu.

‘Laboratorium’

Samen beginnen ze ook een nieuw AI machine learning lab, een laboratorium gericht op het versnellen van innovaties rond zelflerende machines. Hier worden ontwikkelaars getraind in het bouwen van AI-techniek voor Kubota-producten, waaronder ook machines voor landbouwdoeleinden. Daarnaast willen de bedrijven ook innovatieve projecten voor een duurzamere toekomst verkennen die gebruikmaken van technologie gebaseerd op Kubota’s en Microsoft’s duurzaamheidsinitiatieven.

Beheer
WP Admin