Krone ontwikkelde een koppelstuk om twee getrokken maaiers aan te koppelen. - Foto: Krone. MechanisatieNieuws

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter.

Krone uit het Duitse Spelle ontwikkelde een koppelstuk waaraan je tweemaal een 4 of 5 meter brede getrokken maaier kunt koppelen. Hierdoor ontstaat een totale werkbreedte tot maximaal ruim 13 meter. Het zogeheten EasyCut TC Connect-koppelstuk bestaat simpel gezegd uit een zestal vanghaken en een tandwielkast die de aftakasaandrijving splitst over drie stompen waarvan er twee naar buiten wijzen. De getrokken maaiers worden er zijdelings aangekoppeld.

Tot 13 meter voor buitenland

Het koppelstuk is ontwikkeld voor de Australische en Amerikaanse markt, laat de fabrikant weten. De maaicombinatie is namelijk bedacht met oog op Controlled Traffic Farming (CTF), ofwel een werkwijze met vaste rijpaden waarbij een gewas geteeld wordt op onbereden grond.

De maximale werkbreedte van 13,08 meter wordt behaald door twee TC 500-maaiers te combineren met een uitklapbare, 4 meter brede F 400 CS Fold-frontmaaier. Hierbij is er 40 centimeter overlap aan beide kanten.

Reacties

  1. Krone staat bekend als merk met betrouwbare techniek en goede service , alleen de verpakking is van mindere kwaliteit. Je moet wel een lasapparaat hebben want er scheurt nog wel eens wat los .misschien dat het beter is geworden de laatste tijd.

Beheer
WP Admin