Foto: Herbert Wiggerman VarkensNieuws

Kooplust blijft groot op Duitse varkensmarkt

Ook na de paasdagen is de vraag naar vleesvarkens in Duitsland groot. Dat valt op te maken uit het verloop van internetbeurs Teleporc, een graadmeter voor de stemming op de Duitse varkensmarkt.

Alle 1.435 aangeboden varkens verdeeld over 9 partijen vonden een koper op de dinsdagveiling. Dat was op de laatste twee veilingen voor Pasen niet het geval. Toen werden slechts vier van de respectievelijk zes en elf koppels verkocht.

Door de vlotte verkoop keerde de prijslijn om. In de laatste twee veilingen voor Pasen zakte de gemiddelde verkoopprijs van € 2,46 naar € 2,40 per kilo geslacht gewicht. Op de eerste veiling na Pasen steeg de gemiddelde prijs 1 cent en komt daarmee op € 2,41 per kilo.

Marge is groot

Wat daarbij vooral opvalt, is dat de marge tussen de verschillende biedingen groot is. De goedkoopste koppels brachten met € 2,37 per kilo slechts € 0,04 meer op dan de geldende Duitse marktprijs van € 2,33 per kilo. De veilingtopper behaalde echter een opbrengst van € 2,50 per kilo. Daaruit valt te concluderen dat slachterijen nog altijd bereid zijn te kopen op de vrije markt en daarbij ook de portemonnee durven te trekken.

Beheer
WP Admin