AlgemeenNieuws

Koopaanbeveling ING voor ForFarmers

Lochem – ING Financial Markets geeft in een eerste analyse van ForFarmers een koopaanbeveling.

Analist Marco Gulpers noteert in een eerste analyse een koersdoel van €5,30. Maandag sloot ForFarmers af op een koers van €4,88. Volgens Gulpers wordt het voerconcern vooral gezien als dividendaandeel. Gulpers denkt dat ForFarmers met een sterke balans verder kan groeien in de gefragmenteerde voermarkt.

De analist denkt dat ForFarmers in de komende twee tot drie jaar voor ten minste €300 miljoen aan overnames kan doen. ForFarmers wil graag haar positie versterken in Duitsland en België. Het bedrijf wil overal waar het actief is nummer één of twee zijn en dat is in deze landen nog niet het geval. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland heeft ForFarmers al een dergelijke positie.

Recent kwam analist Gerard Rijk van SNS Securities tot een vergelijkbare conclusie. Het potentiële effect van overnames, zonder uitgifte van nieuwe aandelen, kan volgens Rijk leiden tot een stijging van de winst per aandeel met 80 procent. De verhouding van de netto schuld en de brutowinst (Ebitda) blijft dan nog ruim onder het maximum dat in het bankconvenant staat. Ruimte is wel nodig omdat prijzen van grondstoffen erg beweeglijk zijn.

ForFarmers heeft de intentie in 2016 naar de Euronext-beurs in Amsterdam te gaan. Op dit moment zijn stukken ForFarmers alleen verhandelbaar op een speciaal handelsplatform. Topman Yoram Knoop kiest voor een “technische” beursgang, wat betekent dat er geen extra aandelen worden uitgegeven. Rijk verhoogde zijn koersdoel voor de beursgang van €5,16 naar €6,11.

Gulpers denkt dat ForFarmers in haar Europese expansiedrift kan profiteren van vindingen die voortkomen uit strategische samenwerkingsverbanden. Zo werkt ForFarmers intensief samen met Nutreco, een specialist op het gebied van premixen en concentraten. Nutreco is de houdstermaatschappij boven Trouw Nutrition. De samenwerking is beklonken nadat ForFarmers mengvoerbedrijf Hendrix kocht van Nutreco, en is later uitgebouwd.

ForFarmers kondigde dinsdag een inkoopprogramma voor eigen certificaten van aandelen aan. Het voerbedrijf koopt voor maximaal €7,5 miljoen aandelen in ten behoeve van werknemerparticipatieplannen.

Beheer
WP Admin