Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Koers pond lager terwijl Britten stemmen

De waarde van het Britse pond is op donderdag 12 december, de dag van de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, voor de tweede dag op rij gedaald.

De ECB noteerde een koers van GBP 0,8456 per euro en dat komt neer op een 0,4% lagere koers ten opzichte van de euro. Daarmee is even een eind gekomen aan de flinke opmars van het pond. In augustus noteerde de ECB het pond nog op bijna GBP 0,93 per euro. Donderdagavond en op vrijdag 13 december zal blijken hoe de stemming heeft uitgepakt en komt er mogelijk meer duidelijkheid over hoe het verder gaat met de brexit.

Een andere voortdurende onzekerheid, die over de handelsoorlog tussen de VS en China, kreeg donderdag wel een opsteker. President Trump liet via Twitter weten dat de VS en China dicht bij een grote handelsdeal zijn. Net als bij de brexit geldt ook hier dat het maar zo weer de andere kant op kan gaan.

Wat voorlopig wel duidelijk is, is de marsroute van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB laat voorlopig de rente ongemoeid en draait de geldkraan niet verder open. Dat maakte de nieuwe ECB-president Christine Lagarde bekend tijdens haar eerste toelichting op een rentebesluit van de ECB.

Een overzicht van de actuele wisselkoersen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin